Mesaj al Primăriei comunei Călugăreni privind înscrierea în Registrul de Evidenţă a sistemelor individuale adecvate de colectare şi epurare a apelor uzate

0
468

Primăria comunei Călugăreni face o serie de precizări către toții cetățenii comunei care dețin sistemele individuale de colectare și epurare a apelor uzate.

„Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații eronate, vă aducem la cunoștință și pe această cale, prevederile Hotărârii Guvernului nr. 714 din 26 mai 2022, cu privire la 

Primăria comunei Călugăreni a înființat Registru de evidenţă a sistemelor individuale adecvate din unitatea administrativ teritorială comuna Călugăreni.

Proprietarii spaţiilor conectate la sistemul individual adecvat de epurare au obligaţia să înscrie sistemul de epurare în Registrul de Evidenţă a sistemelor individuale adecvate de colectare şi epurare a apelor uzate al comunei Călugăreni, județul Giurgiu, în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare şi/sau epurare a apelor uzate. (art. 11, alin.1).

Proprietarii de sisteme individuale adecvate, construite înainte de data de 26 mai 2022, au obligația să înscrie sistemul individual adecvat în Registrul de Evidenţă a sistemelor individuale adecvate de colectare şi epurare a apelor uzate al comunei Călugăreni, județul Giurgiu, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii, respectiv până la data de 25 noiembrie 2022. (art. 11, alin.2).”

Tot Primăria comunei Călugăreni mai informează că formularele de înscriere se pot depune la sediul primăriei.

„Pentru toate sistemele individuale adecvate este obligatorie eliminarea nămolului de epurare din instalaţie, printr-o firmă acreditată de vidanjare. (art.15, alin.1).

Intervalele de vidanjare pentru bazinele de colectare şi intervalele de preluare a nămolului de la sistemele de epurare se înscriu în Registrul de Evidenţă a sistemelor individuale adecvate de colectare şi epurare a apelor uzate al comunei Călugăreni, județul Giurgiu (art.15, alin.2).

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei nerespectarea de către persoanele fizice şi juridice a dispoziţiilor art. 11 alin. (1) şi (2) şi art. 15 alin. (2).

Constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor se fac de către personalul împuternicit al Gărzii Naţionale de Mediu şi al Inspecţiei Apelor din cadrul autorităţii de gospodărire a apelor.

Angajații Primăriei Călugăreni vă stau la dispoziție pentru informații suplimentare.

Va rugăm informați-vă din surse sigure!” se mai precizează în comunicatul primăriei giurgiuvene.

(Jurnal)