dscf1734

Nu de puţine ori, mai ales în ultimele luni, de când conducerea societăţii de transport GITOUR a fost schimbată, o bună parte dintre călători au avut supriza, neplăcută, ce-i drept, de a ajunge pe peronul autogării cu pricina cu cinci sau chiar zece minute înainte de ora ştiută de plecare a microbuzului, iar de la casa de bilete să fie informaţi, pe un ton extrem de „amabil” de către o funcţionară prea plictisită de a rupe bilete, că microbuzul cu pricina a…plecat de câteva minute bune. Nedumeriţi, călătorii mai verifică o dată panoul cu orarul de plecare al microbuzelor. Culmea, acolo microbuzul cu destinaţia Pietrişu (ruta Slobozia – Malu – Vedea – Găujani) figura ca având ora de plecare…15.00.

Ceasul agăţat pe un perete al sălii de aşteptare indica 14.50. Ceva nu se leagă, şi-au spus călătorii, aşa că s-au întors la casa de bilete unde aceeaşi funcţionară i-a trimis, cu aceeaşi „amabilitate”, la impiegatul de serviciu. Într-o baracă aflată pe o latură a autogării, impiegatul, de data aceasta pe un ton adecvat lucrului cu publicul, a încercat să explice ce s-a întâmplat, de fapt: „Nu e vina noastră…De când cu conducerea asta nouă, ne-au dat peste cap tot orarul, aşa că bieţii călători nu mai ştiu exact la ce ore au microbuzele către casă. E drept, iniţial microbuzul cu pricina a comasat două curse, pe cea de 14,30 şi pe cea de 15,00, dar asta numai pe perioada vacanţei elevilor. Numai că după ce au reînceput copiii şcoala, patronii au spus că trebuie să lăsăm cursa aşa, că modificările pe panou… or să le facă dumnealor”.

Numai că lunile au trecut, iar panoul a rămas acelaşi, cu aceiaşi călători nedumeriţi de deciziile luate ad-hoc de către o conducere anonimă, despre care circulă o sumedenie de zvonuri, conducere care, ne spuneau şoferii angajaţi la SC GITOUR SA, nu a făcut nimic pentru remedierea situaţiei în care se află angajaţii: din luna aprilie a anului trecut, oamenii nu şi-au mai primit salariile! Mai mult, pentru a creşte misterul asupra conducerii actuale a firmei de transport giurgiuvene, şoferii ne spuneau că, la momentul schimbării, cel care a stat de vorbă cu ei s-a prezentat simplu: „Bună ziua, eu sunt Gică!”. Şi atât! Cu puţin timp înainte de închiderea ediţiei, ne-a fost adus la cunoştinţă inclusiv faptul că au fost anulate ultimele curse pe aceeaşi direcţie, spre comuna Pietrişu, în aceste condiţii navetiştii fiind nevoiţi să îşi adapteze programul după „mersul microbuzelor”!

Oana CĂLIN