Jurnal Giurgiuvean

Meniuri speciale de Revelion. Ce au mâncat, în prima zi din an, deținuții, bolnavii și asistații social din Giurgiu

Noaptea dintre ani i-a prins pe unii dintre giurgiuveni în locuri în care nu și-ar fi dorit, poate, să ajungă. Au fost oameni care au sărbătorit trecerea în 2020 pe un pat de spital, dar și persoane care, urmare a unor erori și a unor alegeri făcute greșit la un moment dat al vieții, au „petrecut” – dacă se poate spune așa – după gratii, în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu.

Astfel, conform celor declarate de reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, în perioada Revelionului, cei aproximativ 400 de bolnavi internați în unitatea spitalicească au primit ciorbă de perișoare, sarmale, friptură de vită cu sos și piure de cartofi, cozonac și fructe (portocale).

Pe de altă parte, cei circa o mie de deținuți care își ispășesc pedepse privative de libertate în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu au primit, în noaptea dintre ani, friptură de porc sau pui (de porc, majoritatea, iar cu pui cei cu regim special), cu pilaf de orez și cozonac.

Nici asistații social ai municipiului nu au fost lăsați deoparte, aceștia primind, pe lângă hrana caldă, carne de pui, conserve, dulciuri, ouă, fructe și suc.

(Jurnal)

Exit mobile version