Medicul Virgil Musta cere lockdown total pentru stoparea pandemiei

0
190

Virgil Musta, renumitul medic de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, este de părere că se impun măsuri mult mai serioase pentru a putea face față pandemiei, susținând că este cazul să fie impus lockdown, inclusiv cu închiderea școlilor.

Trebuie întreruptă calea de transmitere a virusului. Vaccinarea e importantă, dar nu poate avea efecte atât de rapide pe cât această întrerupere a circulației virusului și a focarelor de posibilă contaminare. Dacă se realizează prin niște măsuri eficiente, în două-trei săptămâni vom avea primele rezultate”, a declarat medicul pentru Radio Timișoara.

Medicul spune că afluxul de pacienți cu forme grave de COVID-19 este cea mai mare problemă a spitalelor în acest moment.

„Suntem în continuare pe panta ascendentă a pandemiei. Nu putem externa pacienții în ritmul în care vin formele grave de boală, ceea ce creează mari probleme sistemului de sănătate”, a afirmat Virgil Musta.

Comitetul pentru Situații de Urgență va stabili astăzi ce se întâmplă cu restricțiile dure anunțate aseară de președintele Klaus Iohannis.

Președintele a transmis că de luni masca redevine obligatorie nu doar în spațiile închise ci și în aer liber, certificatul verde permite circulația după ora 20.00 și participarea la cele mai multe activități, iar persoanele nevaccinate vor mai multe restricții.

De asemenea, s-a hotărât ca toate școlile și liceele și intre în vacanță două săptămâni.

(Jurnal)