După câteva luni de la ultimul scandal legat de cazul unui medic din Spitalul judeţean Giurgiu acuzat de luare de mită de către un pacient şi realizarea unui flagrant, un alt medic giurgiuvean  a fost prins zilele trecute în flagrant , fiind acuzat pentru aceeaşi infracţiune.
Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu ne aduce la cunoştinţă faptul că la data de 10 decembrie, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe Lângă Tribunalul Giurgiu, împreună cu poliţişti din poliţia judiciară ( delegaţi în cauză), au organizat şi realizat prinderea în flagrant a numitei Ştefănescu Lucia, medic psihiatru în cadrul Compartimentului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Giurgiu, în timp ce primea cu titlu de mită suma de 250 lei, din partea unei  persoane  pentru a realiza evaluarea unei cunoştinţe, în vederea obţinerii certificatului de handicap. Conform aceleiaşi surse  din cercetări a mai rezultat că există suspiciunea rezonabilă că în perioada septembrie – decembrie 2013, medicul a mai primit de la un număr de 35 de persoane, cu titlu de mită, sume de bani cuprinse între 50 şi 250 lei pentru a le favoriza obţinerea certificatului de handicap, a menţinerii în gradul de handicap acordat, ori a revizuirii acestuia.
Iată de ce, în cauză, a fost pusă în mişcare acţiunea penală sub aspectul infracţiunii de luare de mită în formă continuată, inculpata fiind reţinută, urmând a fi prezentată instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă în vederea identificării tuturor făptuitorilor şi stabilirea întregii activităţi infracţionale. De precizat că acest caz a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informaţii.  Menţionăm că cele specificate mai sus nu sunt de natură a aduce atingere principiului prezumţiei de nevinovăţie. Ştefănescu Lucia este fosta soţie a medicului psihiatru Silviu Ştefănescu  împotriva căruia, ca o ironie a sorţii,  la  începutul lunii octombrie 2012  se începea urmărirea penală în dosarul reţetelor false. Doctorul psihiatru Silviu Ştefănescu şi Cristian Stroe, patron al farmaciilor Healthy Life Pharma, cu puncte de lucru în Giurgiu  erau la acel moment acuzaţi de comiterea infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri oficiale.

Jurnal Press

1 COMENTARIU

  1. Citind aceasta stire,amintiri dureroase mi-au venit in minte,si-mi vin de cate ori trec prin dreptul Spitalului Judetean Giurgiu!Acolo am avut-o internata pe mama in 1984,in urma unui accident cerebral vascular,iar dupa ce ne-au dat-o acasa,dupa cateva zile s-a prapadit saraca.Dar stiu cat am patimit timp de o saptamana cat a fost in spital si cat de greu am ajuns la doctori,noroc ca aveam vecina o asistenta medicala care ne-a fost alaturi.Era foarte greu sa te descurci intr-un spital,daca nu aveai vreo cunostinta,ceva,asa este si acum ,cu exceptia celor care au bani multi si se duc la clinici private din tara sau din strainatate.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.