dgr-branestiUnul dintre cele mai aşteptate dueluri ale etapei a XIV-a a Ligii Secunde îşi va disputa duminică, 15 noiembrie primul act. Meciul – care va începe la ora 11.00 – este interesant nu numai prin prisma faptului că la malul Dunării poposeşte liderul surprinzător al Seriei I, ci şi pentru că Ilie Stan se reîntoarce pe Stadionul “Marin Anastasovici” după ce l-a părăsit pe “uşa din dos”.

SUNTEŢI ÎN PRIZĂ. DAR CURENT MAI AVEŢI?

După patru jocuri în care nu au simţit gustul victoriei, giurgiuvenii par hotărâţi să “(re)înceapă” chiar cu liderul.

“Este cel mai important meci al turului. Dacă reuşim să câştigăm, ne vor fi iertate toate eşecurile şi semieşcurile de până acum. Putem salva un întreg tur de campionat” a declarat preşedintele CS Dunărea, Adonis Puiu, cel care aşteaptă ca spectatorii să vină în număr cât mai mare la meci pentru a-i încuraja pe “alb-albaştri”.

Şi jucătorii par montaţi. Muştruluiţi bine de Marin Barbu şi ameninţaţi că vor rămâne fără bani “de sărbători”, fotbaliştii vor încerca să iasă din letargia care i-a cuprins în ultima vreme. Alţi jucători, precum Ciocârlan sau Gheorghe, au “poliţe” de plătit. Spre exemplu, deşi putea “forţa” un cartonaş galben în meciul cu Chiajna pentru a fi alături de aniversarea fiului său Alexandru (care are loc tot pe 15 noiembrie), Cătălin Gheorghe şi-a dorit cu tot dinadinsul să fie pe teren în meciul cu Victoria Brăneşti. Acesta va încerca să-i ofere o lecţie dură lui Ilie Stan, cel care, pe când antrena Dunărea, l-a exclus din lot după înfrângerea “cu cântec” de la Ploieşti. Rămâne de văzut cine va râde mai bine.

“CINE NAIBA E VICTORIA BRĂNEŞTI?”

Cam asta se întrebau indignaţi microbiştii din toate colţurile ţării. Comuna cu mai puţin de 9.000 de locuitori constituie în acest moment, fără doar şi poate, una dintre cele mai mari surprize ale sezonului. Cu adversari precum Juventus Bucureşti, Tricolorul Breaza sau Conpet Ploieşti, formaţia din localitatea copilăriei “unicului căpitan” (Cătălin Hîldan) a reuşit să domine “da capo al fine” seria în care a fost repartizată sezonul trecut şi să promoveze în premieră în eşalonul secund al fotbalului românesc.

Cu sprijinul oficialităţilor locale, cu un plan pe termen lung, un antrenor tânăr şi ambiţios, plus un lot de “furnicuţe”, ilfovenii reprezintă atracţia Ligii Secunde, cocoţându-se de etape bune pe primul loc al ierarhiei Seriei I.

“RECORDURILE” ILFOVENILOR

Deşi înfiinţată în 1968, Victoria Brăneşti a trebuit să aştepte aproape 40 de ani pentru a evolua mai sus de campionatul regional (sau judeţean). “Minunea” se întâmpla în 2007, atunci când fanii brăneşteni îşi vedeau favoriţii în “C”. Venirea (în iunie 2008) a lui Ilie Stan la echipă a însemnat şi ieşirea din anonimat a ilfovenilor care au reuşit să promoveze în Liga

a II-a şi să viseze actualmente cu ochii deschişi, la primul eşalon. Cel mai experimentat jucător al Victoriei este Augustin Chiriţă (34 de ani), fost jucător la Universitatea Craiova şi FC Argeş, alţi jucători care au evoluat în prima ligă fiind Stelian Isac (cu FCM Bacău) şi Sergiu Bar (cu UM Timişoara).

De asemenea, străini de fotbal nu sunt nici Ioan Coman (ex-Forex Braşov), Alin Bordeanu (ex-FC Botoşani), Vasile Olariu şi Răzvan Avram (ambii ex-Prefabricate Modelu) sau… Eduard Nicola

(ex-Dunărea Giurgiu).

În acest moment, Victoria Brăneşti este singura echipă neînvinsă în deplasare, realizând cinci victorii şi un rezultat de egalitate, chiar etapa trecută, la Buzău. De asemenea, trupa antrenată de Ilie Stan beneficiază de cel mai bun atac (30 de goluri), mijlocaşul Vasile Olariu fiind golgheterul echipei cu 8 reuşite. Şi apărarea merge destul de bine, ilfovenii primind “doar” zece “boabe” în treisprezece meciuri.

Bogdan Vladu