Meci de ”Old-Boys”, duminică, de Ziua orașului, în memoria fostului portar al Dunării Giurgiu, Adrian John Ene! 

0
659

Foști jucători, antrenori și oficiali ai echipei Dunărea Giurgiu și-au dat întâlnire duminică, 23 aprilie, pe stadionul  „Marin Anastasovici”, pentru un meci de fotbal ca-n zilele bune, de altădată.

Nucleul a fost reprezentat de generația 2004-2012 care a obținut ultima promovare în Liga Secundă pentru Dunărea, eșalon în care a evoluat 7 sezoane, consecutiv.

Această reunire a reprezentat un omagiu adus unuia dintre liderii acestei generații, Adrian John Ene, dispărut fulgerător în urmă cu o lună, la numai 52 de ani.

Doi foști jucători, George Șanțmare și Virgil Lascarache, au pus la cale întâlnirea, aceștia fiind susținuți în demersul lor atât de reprezentanții Primăriei Municipiului Giurgiu cât și de cei ai clubului SCM Dunărea, director și manager Mirel Marin, de președintele CSȘ Giurgiu,  Adonis Puiu și de omul de afaceri Sandu Pantazi.

                              Au răspuns prezent următorii:

Antrenori: Narcis Coman, Ciprian Ulea, Imilian Șerbănică, Gabriel Deaconu;

De la acest meci nu a lipsit  Marin Barbu, unul dintre cei mai buni antrenori ce au pregătit echipa giurgiuveană.

Jucători: Bănaru, Bâtfoi, Blaga, Ciocârlan, Comăneanu, Constantin, Fodor, C. Ion, Ioniță, Iordache, Lascarache, Manea, Matache, Murariu, Nemțescu, V. Pană, Pascu, M. Popa, A. Radu, Roșca, D. Ruse, M. Rusu, Scurtu, M. Stan, Ursu, C. Vasile.

De asemenea, a evoluat și fiul regretatului Adrian John Ene, Matei Adrian Ene, în vârstă de numai 12 ani. Este portar, la fel ca tatăl său, iar paradele sale au smuls ropote de aplauze.

Partida a constat în două reprize a câte 25 de minute, arbitrajul fiind asigurat de AJF Giurgiu. La centru s-a aflat Romel Crăciun ajutat la cele două tușe de Mihăiță Tănăsoiu și Dumitru Balinschi.

Meciul s-a încheiat cu scorul de  4-4, însă rezultatul a trecut în planul secund. Repriza a ”III-a” a avut loc la restaurantul „Riviera”, cei prezenți dând frâu liber amintirilor.

(Costel Spînu)

Foto : Costel Nicolae