Percheziţii la Primăria lui Radu Mazăre ….

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează în cursul zilei de joi cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție, de serviciu și a unor infracţiuni economice, comise în perioada 2008 – 2014 în mai multe judeţe din ţară, inclusiv la primăria oraşului Constanţa.

Ministerul Educaţiei dorește un sistem de acreditare a ” after school”-urilor

Ne concentrăm pe implementarea unui sistem de evaluare, acreditare a unităților after school. Sunt importante, dar părinții trebuie să știe unde își lasă copiii, în ce condiții — deci un sistem de evaluare și acreditare a unui after school, indiferent că este vorba de acest sistem în domeniul public sau privat, cu atât mai mult în domeniul public, unde pentru after school se folosește infrastructura școlii de stat”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu într-un interviu acordat Agerpres.

 

 Cererea DNA privind arestarea Elenei Udrea  va fi discutată joi, în Biroul permanent

Aviz majoritar pentru urmărirea penală a Elenei Udrea, Comisia juridică a avizat favorabil ieri solicitarea DNA de începere a urmăririi penale a deputatului Elena Udrea, cu 20 de voturi „pentru”, unul împotrivă, o abţinere şi un vot anulat. Udrea a stat în comisie doar zece minute, iar la ieşire a declarat că a solicitat colegilor din comisie să dea un aviz favorabil pentru începerea urmăririi sale penale în dosarul „Gala Bute”. Pe de altă parte, Elena Udrea a declarat, ieri, că nu doreşte să mai amestece justiţia în scandalul dintre ea şi generalul Coldea de la SRI şi că nu acuză pe nimeni din justiţie, adăugând că este dreptul procurorilor să ancheteze un fost ministru, inclusiv pe ea. Secția de combatere a infracțiunilor conexe celor de corupție au dispus extinderea cercetărilor față de UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Prin urmare, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție – doamna Laura Codruța Kövesi a transmis procurorului general al P.I.C.C.J referatul cauzei, în vederea sesizării: 1. Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de UDREA ELENA GABRIELA pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită; 2. ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaților încuviințarea arestării preventive a deputatului de UDREA ELENA GABRIELA pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu; tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene; folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite; luare de mită.

Faptele au legătură cu atribuirea și folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului în perioada 2010 – 2012″.

 

Liviu Dragnea audiat la Înalta Curte

Liviu Dragnea, vicepremier si prim-vicepresedinte PSD, s-a prezentat joi dimineata la Inalta Curte de Casatie si Justitie, urmand a fi audiat in Dosarul referendumului.

Dragnea nu s-a prezentat pana acum la termenele magistratilor, dar si acestia au considerat ca e mai util pentru parcursul judecarii sa fie audiat mai spre finalul procesului. Liviu Dragnea nu a dorit sa dea declaratii presei la intrarea in sala de judecata: „Vom vorbi dupa”, a spus liderul PSD. Dragnea e acuzat de procurori ca a pus in functiune o veritabila masinarie de vot, cu voturi cumparate, cu voturi in zone multiple „cu autocarul”, precum si cu persoane decedate care aua aparut pe listele de vot, cu ocazia referendumului din 2012 privind suspendarea lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei

 

 

Regele Gică Hagi  împlineşte astăzi 50 de ani

Gică Hagi este recordmenul absolut al echipei naţionale de fotbal, pentru care a marcat 35 de goluri în 125 de selecţii. Noi giurgiuvenii îi urăm la rândul nostru,  La mulţi ani,  marelui nostru campion!

 

 

 Fostul jucător al Astrei Giurgiu, Marian Cristescu,  a plecat la  Dinamo București

Mijlocașul Marian Cristescu ( cel din stânga în fotografie), care a evoluat ultima oară la FC Astra Giurgiu, este noul jucător al echipei de fotbal Dinamo București, cu care a semnat un contract valabil până la 30 iunie 2016, a anunțat marți gruparea din Șoseaua Ștefan cel Mare.

 ( grupaj realizat de Florentina C.)

2 COMENTARII

  1. Iar luni se întrunește plenul Camerei Deputaților pentru a vota cererea de arestare a deputatului Elena Udrea.Moment așteptat de unii cu sufletul la gură,fiindcă a promis că va face dezvăluiri senzaționale din culisele regimului mafiot din care a făcut parte,apoi,
    poate va proceda ca mogulul protevist, care și-a ridicat mâinile cu brățări,condamnând”sistemul ticăloșit”!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.