Cea de-a treia premieră a stagiunii 2010-2011 la Teatrul Valah a rezervat publicului giurgiuvean o nouă surpriză plăcută: întâlnirea cu Marius Bodochi, actorul Teatrului Naţional din Bucureşti, care, alături de actorii giurgiuveni Giulia Ionescu şi Cosmin Creţu, dau viaţă celor trei personaje ale piesei ”Feeling”. Scrisă de Doru Moţoc, piesa a fost regizată de acelaşi talentat Dan Tudor, cel care a semnat şi regia primei premiere a acestei stagiunii, ”D-ale carnavalului”. Cu o zi înaintea premierei, marţi, 21 septembrie, protagonistul Marius Bodochi, alături de scenograaful Doru Zanfir şi de directorul teatrului, Mircea M. Ionescu, au susţinut o scurtă conferinţă de presă. Pentru scenograful Doru Zanfir, ”Feeling” este o metaforă, o formă atenuată a spaţiului, pentru care a căutat ”o ecologie interioară a personajelor, în special a personajului interpretat de Marius Bodochi. La rândul său, actorul ”Naţionalului” bucureştean spune că ”Feeling” este un spectacol ce nu poate fi povestit. ”Este vorba despre un text pe sistem monolog, cu întoarceri în timp; este, practic, povestea unui om care ajunge, dintr-un accident nenorocit, în puşcărie, ceea ce distruge destinele a trei oameni. Este un spectacol de o sensibilitate aparte, ce se desfăşoară într-un spaţiu intim şi beneficiază de o excelentă coloană sonoră. Sper ca publicul giurgiuvean să petreacă o oră – pentru că atât ţine spectacolul – de viaţă adevărată, uitând, în acelaşi timp, de problemele şi grijile cotidiene”, spune Marius Bodochi. Referindu-se la colaborarea cu actorii giurgiuveni, Marius Bodochi a declarat că are numai cuvinte de laudă pentru Giulia Ionescu şi Cosmin Creţu, doi oameni cre acum trec printr-o situaţie-limită pe plan personal: ”Nu este deloc uşor să treci de la statutul de angajat la teatrul de proiect; ştiu asta din proprie experienţă, aşa cum mai ştiu că, pentru a trece cu bine de acestă schimbare, ai nevoie, pe lângă talent, şi de mult noroc, iar eu, din fericire, am avut norocul de a mă afla la locul potrivit, la momentul potrivit, de a întâlni oamenii potriviţi… Asta le doresc şi colegilor mei de aici, de la Giurgiu, atât Giulia Ionescu, cât şi Cosmin Creţu fiind actori talentaţi, concentraţi pe ceea ce au de făcut, cu dorinţa de a face totul cât mai bine”. La rândul său, directorul Teatrului Valah, Mircea M. Ionescu, a precizat că este o onoare pentru teatrul giurgiuvean prezenţa lui Marius Bodochi în această piesă. ”Cred că această colaborare reprezintă o adevărată lecţie de profesionalism, atât pentru publicul giurgiuvean, cât şi pentru cei doi actori ai Teatrului Valah”, a declarat Mircea M. Ionescu. Dacă nu aţi reuşit să vedeţi ”Feeling”

într-una din cele două reprezentanţii de miercuri, 22 şi joi, 23 septembrie, mai aveţi o şansă, pentru că piesa este, din nou, în programul Teatrului Valah vineri, 1 octombrie, cu începere de la ora 19, pe scena sălii mici.

Cristina MOISE

5 COMENTARII

 1. cosmin cretu nu trece printr-o perioada grea pentru ca valahul este singurul teatru din tara care si-a dat actorii afara.el,cretu cosmin asta a dorit ,e drept ca atunci era asezat confortabil pe postul de director si avea salariul lunar,dar ,din infantilism,a initiat inceputul sfarsitului in valah.sa-i fie rusine!

 2. ii convine lui bodochi sa aiba si carte de munca si sa ia si banii de la valah. pe cand noi, actorii giurgiuveni care am slujit teatru, am fost dati afara de acest iung al gandirii teatrale, mircea m ionescu.ne-a aruncat in starada pe toti si a adus fripturistii lui din bucuresti pe niste sume fabuloase.acesti fripturisti au si cartile de munca la teatre si iau si bani de la giurgiu.pe cand noi, amaratii de actori, care am slujit scena giurgiuveana am fost aruncati in strada de excrocul de mircea m ionescu!dupa ce ca si-a aranjat examenul cu beianu si a participat cu un proiect de management care nu era a lui vine sa tina si predici pe aici la giurgiu!UN EXCROC MIRCEA M IONESCU!

 3. nu inteleg de ce c.j.refuza sa faca ceva pentru teatrul valah si pentru actorii nostri.daca domnul beianu dumitru nu are in echipa oameni care stiu cum se face teatru, sa asculte parerea profesionistilor ,sa se uite in alte ograzi sa vada cum altii respecta teatrul si actorii si implicit pe cetatenii votanti.

 4. Prima pemiera a Teatrului Valah in aceasta stagiune a fost un ESEC deoarece nu s-a respectat textul maestrului Caragiale. Rusine pentru regizorul si actorii care au permis sa se intample asa ceva. Nu numai ca nu s-a respectat textul dar au fost omise scene intregi si replici celebre din al III act.
  Domnule Beianu pentru ce am platit eu 20 de lei?
  Erati in sala puteti confirma c spun eu acum.
  Domnul Mircea M Ionescu o sa vina sa spuna ca au avut cronici bune.
  Eu spun ca domnul care este prieten bun cu domnul Ionescu pe numele sau Ghitulescu nu poate sa scrie despre ceea ce propune prietenul sau altfel decat de bine, dar asta pe bani publici nu privati – adica pe banul meu – Si acest domn tot nu a explicat de ce doua nume cu greutate in teatru romanesc au acceptat sa isi bata joc de Caragiale si de public?

  DEZAMAGIRE – mai ales ca am afla ca pe 12 Octombrie 2010 actorii vor fi disponibilizati – RUSInE

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.