Marin Voinea, primarul comunei Călugăreni: „Principala noastră preocupare sunt copiii, pentru că ei ne asigură viitorul”

0
699

Pe primarul comunei Călugăreni, Marin Voinea, l-am găsit între două drumuri la Bucureşti. Este în plin proces de semnare a contractelor de finanţare ale proiectelor din PNDL 2, program derulat de Ministerul Dezvoltării. În timp ce colegi ai săi au lucrat şi s-au axat pe proiecte privind drumurile din localităţi, Marin Voinea a obţinut, deja, finanţarea pentru proiecte care vizează unităţile de învăţământ din comună.

„Avem trei proiecte care vizează dotare cu echipament şi mobilier specific pentru şcolile din comună, dar şi de reabilitare. Este vorba despre Şcoala Gimnazială nr.1 Călugăreni şi Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din localitate. Liceul este prins şi cu un proiect de reabilitare. Am preferat să investim în unităţile şcolare pentru că ei, copiii, sunt cei care ne asigură viitorul”, spunea primarul Voinea.

Nu a omis nici dispensarul din comună, care urmează să primească dotare cu echipament şi mobilier specific.

Tot prin PNDL 2, primarul Marin Voinea a depus un proiect care vizează modernizarea, prin asfaltare, a drumurilor de interes local din localităţile Călugăreni, Hulubeşti, Crucea de Piatră.

„Pentru că nu putem să ne oprim doar la aceste proiecte, mai avem acum, în aşteptare, alte două proiecte importante, tot pentru copiii din comuna noastră: unul este legat de reabilitarea şi extinderea şcolii din Călugăreni, iar cel de-al doilea de construirea unei grădiniţe cu program prelungit în Călugăreni”, mai spunea Marin Voinea.

L-am lăsat pe primarul din Călugăreni să îşi pună la punct ultimele detalii pentru cele două programe pe care urmează să le depună şi pentru care are promisiunea obţinerea finanţării de la Minister, cu promisiunea că ne vom întoarce în comună, pentru a mai afla din proiectele şi planurile primarului Marin Voinea.

(Jurnal)