Liga 1 începe să semene tot mai mult cu un campionat de amatori. Dacă nivelul este unul scăzut, spun conducătorii, din cauza lipsei banilor sau a jucătorilor români de valoare, cu siguranţă că şi ei au contribuţie semnificativă la declinul fotbalului românesc.

 Altfel nu se explică deciziile pe care patronii le iau, ultimul nonsens de pe o lungă listă fiind reprezentat de demiterea lui Marin Barbu, după doar un meci pe banca Astrei. Antrenorul poreclit „Magiun”  a revenit, aseară, cu o înfrângere în Liga I, după trei ani de absenţă, iar aceasta i-a fost fatală.

În această după-amiază, tehnicianul a fost informat că nu mai face parte din planurile de viitor ale giurgiuvenilor, deşi fusese adus în locul lui Sinescu în urmă cu aproximativ o săptămână. Din câte se pare, Dinu Gheorghe a avut un rol important în debarcarea antrenorului, cel mai probabil, până la finalul sezonului echipa urmând a fi condusă de Daniel Isăilă.

În urmă cu o oră, domnul Vamă mi-a spus că între mine şi Astra colaborarea a încetat. Sincer, sunt total dezamăgit, nu ştiu de ce m-au mai pus să conduc echipa asta. Într-o săptămână nu puteam face minuni. Personal, am simţit că domnul Dinu nu m-a dorit de la început, dar asta este viaţa. Suntem bărbaţi şi mergem înainte.„, a spus, dezamăgit, Marin Barbu, pentru ProSport.

5 este numărul antrenorilor care s-au ‘perindat’ pe banca Astrei în acest sezon, dacă îl luăm în calcul şi pe Isăilă.

Isăilă, care i-a fost secund lui Răzvan Lucescu la Braşov – în perioada 2007-2009 – a condus ultima oară pe FCM Târgu Mureş. De altfel, visul lui Dinu Vamă este de a-l convinge pe fostul selecţioner să o preia pe Astra, deşi acesta nu pare tentat de o revenire în fotbalul din Liga 1.

www.prosport.ro