DSC01801

 FOTO:  Marian MINA  în timpul  depunerii  jurământului pentru  noua sa funcție de președinte al Consiliului județean Giurgiu.   

 

Vineri, 24 iunie, a avut loc ședința de constituire a noului Consiliu Județean Giurgiu.

Astfel, în prezența prefectului județului Giurgiu, Zorinel Niculcea și a mai multor reprezentanți de seamă ai formațiunilor politice locale, cei 31 de aleși județeni au jurat, pe rând, cu mâna pe Biblie și respectiv pe Constituție, că vor apăra interesele giurgiuvenilor în următorii 4 ani.

Bineînțeles, ședința a inclus și alegerea președintelui CJ, în persoana social-democratului Marian MINA, acesta fiind unica propunere din partea proaspeților consilieri. În acest fel Marian Mina devine în același timp cel mai tânăr președinte de Consiliu județean din istoria acestei instituții , în județul Giurgiu. 

De asemenea, tot în urma propunerilor, au fost aleși și cei doi vicepreședinți. Este vorba despre Cristian Marciu (PSD) și Vasile Andronache (ALDE). Aceștia au fost aleși prin vot secret – Marciu în unanimitate și Andronache cu 25 de voturi pentru și 6 împotrivă. În acest mod se respect protocolul încheiat între PSD și ALDE prin care social democrații se obligau să ofere un post de vicepreședinte în toate Conisliile județene ( reședință de județ).

DSC01811

DSC01797

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Cristian Marciu (stânga) și Vasile Andronache (dreapta) – sunt cei doi  vicepreședinți ai Consiliului Județean Giurgiu . 

Totodată a fost stabilită și componența celor 4 comisii de specialitate din cadrul Consiliului Județean Giurgiu.

Mai multe amănunte vă vom oferi în edițiile cotidianului ”Jurnal giurgiuvean” la începutul  săptămânii viitoare.

 (Teodora Nicolau)