În data de 24 septembrie, în jurul orei 08.00, dimineața,  polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra unui autocar ce transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.

 Ei au descoperit printre bagajele pasagerilor 546 de bunuri, constând în articole vestimentare, încălțăminte tip sport și  parfumuri, care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul verificărilor, s-a stabilit că bunurile aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 40 de ani, pasager al autocarului.

Produsele sus-menționate, estimate la 73.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluțiile legale prin unitatea de parchet competentă.

În data  de 26 sptembrie, polițiștii de frontieră giurgiuveni au derulat o altă acțiune împreună cu polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu, ocazie cu care au oprit pentru control, în P.T.F. Giurgiu, pe sensul de intrare în țară, un autocar care transporta persoane în regim internațional.

 Astfel, printre bagajele pasagerilor, au fost descoperite mai multe bunuri, inscripționate cu însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Procedând la inventarierea acestora, a rezultat o cantitate de 165 de produse, constând în parfumuri, articole vestimentare precum și încălțăminte tip sport, estimate la 37.000 lei. La cercetări,  s-a stabilit faptul că bunurile aparțineau unui cetățean turc, în vârstă de 33 de ani, pasager al autocarului.

Bărbatul a declarat autorităților faptul că a achiziționat aceste produse din Turcia și intenționa să le comercializeze pe teritoriul României. Totodată, aceștia au ridicat în vederea continuării cercetărilor bunurile sus-menționate.

(Jurnal)