*Vezi ce altă funcție a mai primit marea nostră legendă fotbalistică

În ședința ordinară a Consiliului local Giurgiu, de joi, 29 august, consilierii locali au aprobat în unanimitate de voturi Proiectul de hotărâre care prevedea acordarea Titlului de „Cetățean de Onoare al Municipiului Giurgiu” domnului Narciz Răduț Coman. Cu acest prilej, primarul Nicolae Barbu a ținut să precizeze, în expunerea sa, câteva dintre motivele care au stat la baza inițierii acestui proiect de hotărâre de consiliu. „Vă conferim pe drept acest titlu domnule Coman, deoarece vă numărați printre puținele mari personalități sportive ale țării care au plecat de pe aceste meleaguri. Sunteți născut în 1946 la Giurgiu, aici ați început asaltul fotbalistic spre marea performanță. Încet, încet ați devenit unul din cei mai buni portari de fotbal ai țării. Ați evoluat de-a lungul timpului la mai multe echipe: Dunărea Giurgiu, Steaua, FC Argeș cu care ați luat un campionat chiar din fața echipei mele de suflet Dinamo, Târgoviște etc, dar și în numeroase meciuri ale echipei naționale. Ați fost declarat Cel mai bun sportiv al țării în 1978, în fața marelui fotbalist Nicolae Dobrin și a lui Radu II. Ați fost distins cu Titlul de Maestru al Sporturilor, iar în 1967 ați v-ați clasat pe locul III în topul fotbaliștilor români. Ați primit Diplome de Excelență din partea Primăriei Târgoviște și a Consiliului Județean Argeș, dar și Ordinul Meritul Sportiv, acordat de președintele țării”, a precizat primarul Nicolae Barbu. Consilierul PNL Ionel Dinu a ținut să precizeze și el: „Felicitări domnule Narciz Coman. Giurgiuvenii s-au mândrit permanent cu dumneavoastră. Sunteți TITANUL tuturor portarilor de fotbal din România. Propun dragi colegi ca domnul Narciz Coman să facă parte din conducerea noului nostru club CSM Dunărea Giurgiu”. Vădit emoționat de distincția primită, marea legendă a fotbalului românesc Narciz Coman a declarat „Această distincție mă onorează, iar pentru mine este mai mare decât Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a primit din partea președintelui Traian Băsescu. De-a lungul carierei mele sportive am fost obișnuit să promovez echipe, dintr-o divizie inferioară în una superioară. Același lucru l-am făcut și la Giurgiu, când după 25 de ani am reușit să promovez echipa Dunărea în Divizia B. Păcat că această frumoasă echipă s-a desființat!”. După festivitatea de premiere și înmânarea Titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Giurgiu, primarul Nicolae Barbu i-a spus, în fața tuturor celor prezenți la ședința de Consiliu local, lui Narciz Răduț Răducanu: „De astăzi veți fi Consilierul meu personal pe probleme de sport și coordonator al Clubului CSM Dunărea Giurgiu”.

Heliade CĂLIN

2 COMENTARII

  1. De departe cea mai mare personalitate sportivă a Giurgiului fără doar și poate,merită din plin aceast titlu,Giurgiu trebue să se mîndrească cu Narcis Coman,pînă acum nu a făcut nimic pt acesta,Narcis Coman a făcut imens pt Giurgiu.Zilele trecute la postul de televiziune Giurgiu tv un anume Dîndăreanu, încerca să se folosească de personalitatea lui Narcis Coman pt a lovi în Cubul de fotbal Astra Giurgiu.D-le moderator Tv,în istoria orașului Giurgiu,de la SanGiorgio încoace ,niciodată Giurgiu nu afost promovat la nivel internațional și național cum a-u făcuto acest Club de fotbal ASTRA GIURGIU,iar noi Giurgiuvenii trebue să fim mîndrii că un giurgiuvean a ales ca echipa sa de club să o aducă în Orașul în care s-a născut pentru a face ca numele de Giurgiu să fie cunoscut .Dacă aveți ceava din punctul dv de vedere profesional vorbind pt că știm cu toții că Dv a-ți fost dat afară din funcția de crainic al Stadionului Marin Anastasovici nu-l implicați pe NARCIS COMAN pt că ,din cîte știu eu clubul Astra Giurgiu a trimis invitații tuturor fostelor Glorii ale fotbalului Giurgiuvean,care sînt foarte puține aceste glorii,de exemplu Vasile Mustață primește acasă invitație la fiecare meci,mai este D-l prof.Leșeanu și s-a cam terminat cu gloriile (în viață) ale fotbalului Gurgiuvean.Giurgiu a avut echipe multe ,nu putem să spunem acum că dacă a-m jucat la ICMUG ne numim Glorii.De fapt care este concluzia ,toți vrem să mergem să vedem Liga l fără bani că sîntem personalități,ei D-lor la Liga l NU SE MAI POATE,pt că trebuesc plătite:apa ,nocturna,angajații,firma de pază și așa mai departe mergeți la Ploiești și o să vedeți că Primarul Orașului intră cu bilet,trebue să înțelegem acest lucru și să nu m-ai mîncăm rahat pe posturile locale de televiziune.!!!

  2. Festivitatile prilejuite de acordarea titlului de „Cetatean de Onoare al Municipiului Giurgiu”fotbalistului Narcis Coman(FELICITARI!),mi-au adus in minte si alte glorii ale fotbalului giurgiuvean.Pe Marin Anastasovici l-am cunoscut personal,a locuit un timp pe str.Videle(cand inca era calea ferata).Jucam fotbal pe un maidan din apropiere si de cate ori trecea se oprea si ne facea niste demonstratii de lovit mingea cu capul si cu piciorul.Aveam chiar o echipa a strazii,in care eram portar si aveam meciuri cu cei de pe strazile „Pictor Andreescu” si „Caramidarii Vechi”.
    Nu scapam niciun meci pe Stadionul „Dunarea”.Intr-un timp,controlul biletelor se facea la intrarea pe podul peste Canalul „Sf.Gheorghe”.Ocheam un nene cu bicicleta si-i propuneam sa ma dau drept copilul lui,sa-i tin bicicleta de coarne cat timp arata biletul,si sa intru astfel la meci gratuit.Asa l-am vazut la lucru pe Bebe Nasturescu,fotbalistul care devenise renumit si pentru o tehnica dusa la limita regulamentului,de a obtine falturi in careul advers prin caderi simulate.Se stie ca mai tarziu a ajuns la „Rapid” Bucuresti si la „Nationala”.
    Nu in ultimul rand il evoc aici pe Constantin Teasca,celebrul dar incomodul antrenor originar din Giurgiu.Chiar am o carte autobiografica de-a lui ,”Ce rau v-am facut?”,aparuta in 1976 la editura „Junimea”din Iasi.In prima parte a lucrarii face o descriere pitoreasca a „FARFURIEI”,din perioada interbelica pana spre anii ’50-’60.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.