foisorCea de-a IX-a ediţie a concursului “Primăvara şahistă giurgiuveană”

s-a dovedit a fi una dintre cele mai bune organizate în municipiul nostru (având drept locaţie Şcoala “Emil Gulian”). Beneficiind de participarea Marei Maestre Cristina Foişor (ELO 2433), competiţia a atras ca un magnet, nu mai puţin de 40 de şahişti înscriindu-se la startul acesteia.

Organizat la iniţiativa lui Iulian Ceauşescu, a Clubul Sportiv “Colloseum” şi sprijinit de către Direcţia pentru Sport a judeţului Giurgiu, evenimentul sportiv a avut şi participare internaţională prin prezenţa a 5 şahişti din Ruse şi Varna (Bulgaria).

După o serie de partide palpitante, Marea Maestră Cristina Foişor a reuşit să “spargă” hegemonia bulgarilor (instaurată la ultimele concursuri importante care au avut loc la Giurgiu), clasându-se în final pe prima poziţie a clasamentului, cu 8 puncte, depăşindu-l cu o jumătate de punct pe Minko Shishkov, câştigătorul de anul trecut al Memorialului “Florea Vecu”.

Surpriza a constituit-o clasarea pe poziţia a treia a podiumului a lui Ioan Marcoci, component al CS Colloseum. Pornit cu şansa a şaptesprezecea, acesta a totalizat 6.5 puncte, suficient pentru a depăşi “buchetul” de 4 şahişti cu 6 puncte.

În fine, la fel de surprinzătoare a fost şi clasarea bucureşteanului Dănuţ Enache (ELO 2320) pe locul al nouălea.

Bogdan VLADU