Marcel Ciolacu: ”Sporurile bugetarilor vor dispărea…!” Marcel Boloș vorbește și el despre o reducere a acestora…

0
639

Președintele PSD Marcel Ciolacu  crede că ar trebui să se renunțe la actualele sporuri salariale. El declară că în viitoarea lege a salarizării și-ar dori ca aceste sporuri să nu mai existe și să fie cuprinse în corpul salariului,

 Nu sunt adeptul sporurilor, eu vreau să ne asumăm în coaliție ca în viitoarea lege a salarizării să nu mai existe sporuri. Actualele sporuri să fie cuprinse în corpul salariului și de acolo să terminăm această invenție românească cu zeci de sporuri pentru care ne luptăm în instanță, câteodată le pierde angajatul, angajatorul. Vor exista pentru cei care fac gărzi, care nu pot să lipsească de la serviciu, vor exista anumite componente- a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Actualele sporuri intră în corpul salariului și am terminat, pentru că ele oricum erau impozitate la fel și am terminat o dată. Spor de calculator, nu mai este spor de calculator, e de condiții grele.

Un minister are nu știu ce spor de 15%, celălalt minister nu are, atunci cei care nu au se mută la cei care au. Unde vrem să ajungem?

Ministrul investițiilor și proiectelor europene, Marcel Boloș, a declarat, marți seară,  pe un post de televiziune, că în cadrul reformei salarizării cuprinse în PNRR, Guvernul discută despre o reducere a sporurilor bugetarilor la un plafon de 20% din fondul total de salarii!

Sursa: alba,24