Luni 26 mai, la ora 10.00, rezultatele BEC desființau informațiile oferite de Exit-pooluri, din seara zilei de duminică 25 mai, ziua alegerilor europarlamentare.  Dacă în cursul serii de duminică rezultatele arătau un PSD cu 41-41%, și un PNL în jur de 16%, luni dimineața rezultatele arătau un PSD cu doar 37,2% în timp ce PNL a fost votat cu doar 14,8%. Conform acestor rezultate și respectiv promisiunilor celor doi lideri ai celor mai importante partide de pe eșicherul politic (PSD și PNL), Crin Antonescu ar trebui să-și asume eșecul și să-și dea demisia în timp ce Victor Ponta este ”obligat” să renunțe definitiv la intenția de a candida la prezidențialele din iarna acestui an.   Un rezultat surpriză a fost pentru mulți cel al PDL care, în ciuda faptului că era anatemizat pentru vina că și-a permis să taie pensiile și salariile bugetariilor în fosta guvernare,  a obținut totuși 12,2% . Evident că surpriza acestor alegeri a constituit-o Mircea Diaconu, candidat independent ce luni dimineață obținuse un neașteptat de nimeni 6,9%! Acest rezultat, conform analiștilor, demonstrează dorința populației de primenire a clasei politice cu personaje noi și totodată un vot de blam dat tuturor partidelor politice. Prezența la vot a celor 6 milioane de alegători , adică  de 32% este puțin mai mare decât cea din 2009.  Luni 26 mai, la ora 10.00, erau numărate voturile în 93,54%. În câteva momente vom oferi și datele de la BEJ Giurgiu… (Jurnal)

2 COMENTARII

  1. Din pacate soarta noastra a giurgiuvenilor din mediul urban este decisa de niste ignoranti din mediul rural, de oameni cu 4-5 clase, asta pentru ca majoritatea primarilor au tradat si au atras dupa ei si pe satenii lor. Este crucea pe care trebuie sa o ducem, un oras care depinde de stampila unor trogloditi , a unor tradatori care isi schimba partidul dupa cumbate vantul puterii.

  2. Suntem printre cele mai sarace orase din Romania, cu o piata a fortei de munca dezastruosa, un oras in care investitorii lipsesc cu desavarsire, in care nu se produce nimic, iar acesta este guvernarea PSD LA GIURGIU, saracie, conruptie, demagogie, nepotism, penali. Avem ce meritam un scor al saraciei si mizeriei in care traim Traiasca PSD, in timp ce noi murim incet dar sigur

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.