Managerul SJU Giurgiu, dr Elena Dinu: ”Achiziţionarea unui mamograf, a fost aprobată de către Consiliul Judeţean Giurgiu…!”

5
262

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Giurgiu, Elena Dinu, a declarat marţi că lista de investiţii a spitalului pentru acest an a fost aprobată de Consiliul Judeţean şi astfel va putea fi achiziţionat şi un mamograf.

„Achiziţionarea unui mamograf la Spitalul Judeţean Giurgiu este deosebit de necesară, deocamdată giurgiuvenii se deplasează la Bucureşti pentru această analiză. Nu aş putea să vă spun exact numărul cazurilor de cancer la sân din judeţ, dar ceea ce pot să vă spun cu certitudine este faptul că prima cauză de mortalitate este cancerul la sân. Consiliul Judeţean Giurgiu a aprobat în aceste zile lista de investiţii a Spitalului Judeţean Giurgiu pentru acest an, care cuprinde şi achiziţionarea unui mamograf, şi sper să îl putem achiziţiona cât mai repede’ – a precizat, pentru AGERPRES, managerul SJU Giurgiu, dr. Elena DINU.

Lipsa unui mamograf din dotarea SJU Giurgiu a constituit în ultimii ani un subiect amplu dezbătut de giurgiuveni, care s-au implicat şi într-o acţiune de strângere de semnături pentru a susţine achiziţionarea unui mamograf la spital.

AGERPRES

5 COMENTARII

  1. Ma bucur ca d.na manager de spital a încuviințat achiziționarea unui mamograf, dar ce nu se stie este faptul ca, necesitatea acestui aparat mamograf ptr. Judetul Giurgiu a fost semnalat inca din luna martie a anului trecut. Daca s-a aprobat, este bine, dar trebuie stiut ca este rodul muncii unei intregi echipe apartinand unei asociații de voluntari, care, in urma a 3 ani de studii locale, in urma unei campanii de strângere de semnături, nenumărate adrese catre CJGr. , in sfarsit s-a materializat.
    Bravo ABCH.Gr.