Maidanezii, ”reclamați” de cetățenii Municipiului, că  nu-i lasă să doarmă!

0
445

 În ultima perioadă o serie de cetățeni ai Municipiului s-au plâns de de prezența tot mai frecventă a câinilor vagabonzi în perimetrul blocurilor de locuit și a platformelor de gunoi.

Iată unul dintre aceste semnale postat pe facebook de o doamnă ce se identifică, semnând Valentina Valentina, ce pare o iubitoare de animale ce solicită atât ridicarea patrupedelor din locul amintit, cât și un ajutor pentru  acești câini fără stăpân:

Bună ziua. Vă aduc la cunoștință că în jurul blocurilor ANL de la Steaua Dunării s-au adunat foarte mulți câini. Sunt aproximativ 15, fetițe și băieței, care latră foarte zgomotos, mai ales noaptea, se împerechează necontrolat, nu au mâncare ș.a.m..d.

 Nu ne mai putem plimba cățelușii pentru că unii dintre aceștia sunt agresivi. Îmi este tare milă de ei, dar trebuie făcut ceva.

 De asemenea, pe terenul viran de la șosea sunt alți cățeluși mici, puii lor. Vă rog să analizați situația și să le găsiți un adăpost. Mulțumesc! – scrie apelanta

Noi ne întrebăm unde sunt oare ONG-urile ce se bat cu cărămida în piept că se îngrijesc de acești maidanezi, unde este Poliția animalelor, căci hingheri nu mai avem demult, grație acelor cetățeni care îi agresau toto timpul acuzându-i că vor să le facă rău acestor vietăți.

Rolul salariaților ce își puneau în pericol sănătatea atunci când adunau câini de pe stradă, ar fi trebuit luat astăzi de cei care s-au tot împotrivit în ultimii ani acestora, ce își făceau doar  datoria adunând  maidanezii  pentru a fi duși la adăpostul special amenajat de municipalitate, în care  erau deparazitați și  îngrijiți.

Probabil că avea dreptate cetățeanul  care spunea că dacă aceste animale ar dispărea din oraș, ar fi în pericol și expresia consacrată din limba română: ”I-a tras o palmă de-a auzit câinii în Giurgiu!”

(Jurnal)