Mai nou, la Giurgiu, locurile de veci se vând  prin OLX și pe Piața virtuală!

0
2287

Piata virtuală, la Giurgiu,  are de o vreme și o parte macabră, în sensul că, pe lângă ouă, brânză, păsări, legume, fructe, încălțăminte, articole de îmbrăcăminte, a apărut și un investitor care tranzacționează ”imobiliare” pentru eternitate, adică locuri de veci!

Aflăm astfel că un giurgiuvean vinde locuri de veci amplasate central!?  Nu specifică însă dacă are vedere panoramică sau nu. Prețul pornește de la 15.000 lei/ ”imobil” (groapă spațioasă!). Nimic însă despre starea defuncților, despre osemintele aflate în locul de veci ce urmează a fi vândut, ceea ce  ne face să bănuim că ”locul” se vinde ”la pachet” cu tot cea mai rămas din răposat (Doamne iartă-ne!), ca să păstram contextul macabru.

Trecând peste tonul ironic, nu putem să nu observăm că expresia ”a fi mort după bani”, capătă noi conotații. Nevoia de bani îi dezumanizează pe unii dintre concetățenii noștri, ce au ajuns să facă negoț cu mormintele celor  răposați, de multe ori oferind și bonusuri, conform  celebrului promo comercial:  ”unu + unu , Gratis!”

Legea, după cum se observă, este optionala  pentru smecheri, întrucât , după cum se știe, vânzarea locurilor de veci este  interzisă!  În realitate, „comerțul” cu locuri de veci, la Giurgiu, pare o afacere extrem de profitabilă, dovadă stau nenumăratele anunțuri prin care se caută clienți pentru…locuri de veci, deși  Legea si Regulamentul cimitirelor, interzic un asemenea trafic de morminte, mascat sub formă de ”donații”.

Anunțul anterior, pe care l-am dat la început, ca exemplu, nu este singurul publicat pe platforma de vânzări on line OLX.  Pentru a vă confirma realitatea și care este pretul de tranzactionare ,  cât de prospera este piata locurilor de veci , la Giurgiu, vă vom cita câteva anunțuri:

Okazie !!! Vând loc de veci !

1 609 €

PROMOVEAZĂ

REACTUALIZEAZĂ

Alege categoria: Locuri de veci

DESCRIERE

Vand, Loc de Veci , în cimitirul Sf. Haralambie din Giurgiu cu toate actele în regula !

ID: 248585642

Vizualizări: 263

Postat 07 mai 2023

––––––––––-

Locuri de veci Giurgiu

2 000 € . Prețul e negociabil!

PROMOVEAZĂ

REACTUALIZEAZĂ

Persoana fizica

DESCRIERE

Se vand cele doua locuri de veci din imagine! (se redă și o poză…!)

Acestea se afla pe alea principala din Cimitirul Sfântul Gheorghe Nou (lângă Penitenciarul Giurgiu)

Prețul este de 2000 euro !! NEGOCIABIL

{10.000 lei}

Pentru mai multe detalii sunați la numărul de telefon O76*****28 –Ion

–––––––––––––––––––-

Loc de veci, cripta 2 locuri, cimitir Smarda, Giurgiu

2 817 €

Prețul e negociabil

Persoana fizica

Alege categoria: Locuri de veci

DESCRIERE

Vand in cimitirul Smarda din Giurgiu, cripta cu 2 locuri suprapuse, placa, bordura si cruce din piatra, felinar din fier forjat.

Pentru detalii va rog sunati la D-na S G- 07*********69

––––––––––––––––––

Vând loc de de mormânt

3 500 €

Persoana fizica

DESCRIERE

vând 2 locuri de veci în cimitirul zmarda Giurgiu…………………………………………………. X

În consecință, OLX-ul a devenit  o nouă piață de desfacere a locurilor de veci, în Municipiul Giurgiu,  o afacere profitabila cu osemintele celor dragi, bunici, strabunici, matusi, unchi…etc…

În concluzie, tot ce se întâmplă la Giurgiu, în ceea ce privește tranzacțiile cu locuri de veci este …”De Doamne Ferește!”

( Un Zombi)