termoviziune

 

 

Foto:  Echipamentul modern al Poliției de Frontieră a reușit reperarea rapidă a grupului de migranți și a călăuzei acestuia

Miercuri  27 mai, în jurul orei 5.00 dimineața, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gostinu ( judeţul Giurgiu), au observat cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea, un grup de nouă persoane care nu îşi justifica prezenţa în zonă.

Imediat a intervenit o echipă operativă care a preluat persoanele  şi le-a condus la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor. Cu această  ocazie  s-a stabilit că 8 dintre ei sunt cetăţeni irakieni, cu vârste cuprinse între 13 şi 36 de ani, iar al nouălea este un cetăţean bulgar în vârstă de 42 de ani.

Totodată, s-a stabilit că cetăţeanul bulgar, D.G., în vârstă de 42 ani, a intrat legal în România prin P.T.F. Giurgiu, în cursul nopţii. Migranţii au declarat că au plecat în urmă cu o lună din ţara de origine pe ruta Turcia-Bulgaria, de unde au fost preluaţi de o ”călăuză” care i-a traversat fluviul Dunărea cu o ambarcaţiune de lemn cu motor, din Bulgaria până la malul românesc, unde au fost aşteptaţi de un alt cetăţean bulgar. Cetăţenii irakieni au mai declarat că intenţionau să ajungă în Germania şi că au plătit, fiecare, câte 3.000 de euro unei persoane ale cărei date de identitate nu le cunosc.

Faţă de cetăţeanul bulgar, s-a întocmit o lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, acesta fiind reţinut pentru 24 de ore.  Astăzi, Joi  28 mai , urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu în vedera dispunerii măsurilor legale.

De asemenea, celor 8 migranți le-au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, aceştia fiind predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)

 

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.