Mai mulți giurgiuveni ne-au informat că o minoră din Giurgiu a fost violată într-un hotel din Municipiu. Instituțiile abilitate, recte Poliția, nici nu confirmă, dar nici nu infirmă cazul…!

0
5114

Dintr-o știre primită pe surse, o elevă a unui liceu tehnologic din Giurgiu ar fi fost violată de un grup de tineri, într-o cameră de hotel din Municipiul Giurgiu. 

Fata, încă minoră, se pare că se află încă în stare de șoc. Din păcate organele de poliție declară că deocamdată nu ne poate nici confirma, dar nici infirma informația primită de noi, scuzându-se, cităm: ”În acest moment, nu putem comunica niciun punct de vederecu privire la cele solicitate de dumneavoastră”.

Nu ne-ar surprinde ca nu peste mult timp să aflăm mai multe despre acest incident de la una din televiziunile private din Capitală, căci conform unui protocol prost încheiat la nivelul Inspectoratului de Poliție, toate evenimentele trebuie mai întâi trimise către sediul central din București și abia apoi informațiile pot fi livrate birourilor de presă din teritoriu. Evident că până ajung la noi, redacțiile de știri din Capitală au acces primele la aceste informații.

Sperăm ca acest caz, dacă va fi confirmat, să nu fie ”băgat sub preș” ca multe altele de până acum, sub pretextul că minora trebuie protejată, deși noi, cei din presă  nu am face niciodată publică identitatea victimei, aducându-i prejudicii de imagine.

În cazul în care știrea, protejată de noi, ar fi dată publicității, pe de-o parte ar limita puhoiul de comentarii și speculații, care mai de care mai fanteziste, ce vor apărea pe această temă, pe mediile de socializare locale, iar pe de altă parte i-ar avertiza pe cei ce ar dori să mușamalizeze cazul, cu intenția  de  a-i scăpa pe autorii acestei fapte abominabile, că este mai bine să lase legea să decidă, fără amestecul nimănui.

(Jurnal)