Polițiștii de frontieră i-au prins la braconaj de potârnichi…!

0
149

14j40whJoi,  21 ianuarie, în jurul orei 11.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Bechet ( judeţul Dolj), au primit un apel telefonic prin care erau anunţaţi că  la nord de localitatea Dăbuleni, se aud focuri de armă, existând suspiciunea că se braconează.

O patrulă a poliţiei de frontieră s-a deplasat la faţa locului şi a descoperit un autovehicul de teren de culoare argintie, înmatriculat în Bulgaria şi două persoane de sex masculin, Dănuţ I. şi Ştefan I., în vârstă de 47 şi 44 de ani, domiciliaţi în judeţul Dolj, care nu-şi  justificau prezenţa în zonă.

La controlul efectuat asupra autovehiculului, poliţiştii de frontieră au descoperit o armă de vânătoare de calibru 12 mm, iar în portbagaj mai multe potârnichi împuşcate.

Persoanele în cauză, împreună cu bunurile găsite asupra lor au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

Din cercetări s-a stabilit că cei în cauză nu aveau autorizaţie pentru a vâna potârnichi în această perioadă a anului, fapt pentru care au demarat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.

            Arma de vânătoare şi cartuşele au fost ridicate pe bază de dovadă de reţinere, urmând a fi predate la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj, iar vânatul a fost predat unui reprezentant al A.J.V.P.S. Dolj.