Declaraţia-şoc a fost făcută de primarul Lucian Iliescu în cadrul celei mai recente conferinţe de presă.

Edilul-şef (totodată şi preşedinte de onoare al CS Dunărea Giurgiu) s-a declarat cutremurat de moartea lui Alexandru Iatan şi ia în calcul o eventuală retragere din fotbal. Lucian Iliescu este marcat de moartea portarului de 19 ani şi datorită faptului că a insistat personal ca acesta să ajungă în curtea Dunării.

“Din dorinţa de a avea un portar bun, iată ce s-a întâmplat. Dacă Neagu nu ar fi greşit în prelungirile partidei cu Suceava, poate că Iatan ar fi trăit şi astăzi. Moartea lui, m-a făcut să mă autoanalizez, să îmi dau seama unde am greşit. Am insistat ca el să ajungă la Giurgiu. Am crezut în calităţile lui, şi împreună cu cei de la Astra am decis că este mai bine ca el să joace meci de meci, să se perfecţioneze. Mă simt încărcat de moartea acestui copil chiar dacă nu

l-am cunoscut personal” a declarat Lucian Iliescu.

Iliescu a mai menţionat şi faptul că reprezentanţii clubului giurgiuvean vor continua să fie alături de familia celui dispărut şi doreşte ca aceasta să fie în continuare sprijinită. Primarul municipiului s-a declarat impresionat de gestul Naţionalei României, “tricolorii” purtând banderole negre în timpul meciului cu Franţa.

“Am şi eu o limită şi un orgoliu. Îmi e şi ruşine să mai vorbesc cu Ioan Niculae. Ce să îi spun omului ăsta? Totul s-a întâmplat aici, la Giurgiu, iar eu răspund de echipă. Mă bate gândul să mă retrag, să nu mă mai implic deloc” a încheiat Lucian Iliescu.

Bogdan VLADU