Cândva, prin secolul trecut, la una mie nouă sute nouă zeci, undeva prin Europa de est, cam pe la paralela 45, se visa crunt, prost și după cum s-a adeverit cu trecerea anilor, chiar fără de rost, la o lege care să înlăture din viața publică, foștii activiști comuniști și securiștii. Mai cu o mineriadă, mai cu un Imn al Golanilor, punctul 8 de la Timișoara, a devenit o bufă cu iz de bătaie de joc.

Azi, după 22 de ani, punctul 8 de la Timișoara este în continuare respins de parlament, fapt dealtfel normal, dacă mă gândesc bine și analizez cine formează parlamentul, foștii securiști, foștii nomenclaturiști și dacă nu ei, progeniturile, ginerii, nurorile, cumnații ș.a.m.d până la spița țâșpe. Legea, care a trecut cu 167 de voturi pentru si 4 abțineri, este trunchiată și fără noimă, cam ca toate celelalte legi de până acum.

Am tot avut președinți, activiști de partid membrii CC al PCR, securiști mascați în mateloți, peste tot unde te uiți, la șefii de deconcentrate, ai instituțiilor statului, primari, prefecți, președinți de consilii județene, numai otrepe din astea care în trecut erau guițători ai cizmarului, membrii plini sau supleanți ai CC ai PCR, azi sunt luptători pentru democrație și credincioși sadea întru Dumnezeu.

Leprele astea, au distrus România, au vândut-o pe felii oricui a dorit să cumpere cu biștari de spălat și de albit, numai să-și umple buzunarele alungite încă de pe vremea când aplaudau frenetic, cuplul împușcat. Uitați-vă bine la ei, că oricum o să-i mai vedeți mulți ani de acum înainte, că ce-i rău, nu piere cu una, cu două, că-s ca pirul și ca mătrăguna, răi și mulți.

Personal, consider că acum această lege este caducă, că răul a fost deja făcut, țara făcută praf iar oportuniștii de profesie, ieri comuniști înfocați, azi demnitari democrați, și-au dresat odraslele, urmașii, clădind pe fețe noi, aceleași caractere mizerabile vechi. La fel, ca și când după ce am mâncat pe săturate, ne ducem să ne spălăm de jeg pe mâini.

Dacă cineva crede, că acei, eventuali 5 ani de stat în afara campionatului de distrus țara, îi vor face pe foștii nomenclaturiști comuniști sau pe securiștii lu’ ceașcă, să-și facă mea culpa ori vreun pui de penitență, ori e tâmpit ori ticălos iar legea asta tardivă, modificată și adăugită tendențios, fiți siguri că nu de tâmpiți a fost făcută. Parol.

Dan George Pană

1 COMENTARIU

  1. ce bine va pare voua unora ca uite a trecut vremea si v au facut scapati colegii mai mari si cu putere de decizie din parlament.romanii nu au stiut sa se mobilizeze la acea vreme si sa ia atitudine lasindu se vrajiti de zambetul larg si parsiv al lui ion iliescu si abdicand prea repede pentru punctul 8 de la timisoara.nu stati insa prea linistiti ca v or mai aparea si alte puncte cu alta tema sau bataie politica si tot nu scapati voi astia care a ti dus o foarte bine si inainte de 90 dar mai ales dupa.se strange latul putin cate putin n aveti grija.de comunism scaparatio dar de tranzitie inca nu tranzitia in care v ati facut de cap si ati vindut toata avutia tarii in interesul vostru.voi ati fost primii baieti destepti care ati profitat de binefacerile noii ordini sociale si ati dat tun dupa tun genocid economic scrie pe fruntea voastra si mai ave ti tupeu sa apare ti pe la tv sau in ziare sa ne dati lectii de buna purtare in democratia pe care voi ati inventat o doar pentru si numai interesele voastre aruncand u le prostilor povesti ca vine regele cu partidele istorice si isi reiau averile.nu ne vindem tara va aduce ti aminte dar deja pe sest tara incepu se a fi cedata bucata cu bucata economic poate si politic.asa ca nu mai face ti pe ipocritii si rugati va sa plecati cat mai repede pe lumea cealalta ca nici nu stiti ceea ce va asteapta satrapilor.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.