cjgr1Cine îl va înlocui pe Dumitru Beianu în ANI de unde acesta tocmai și-a dat demisia . Este o întrebare pusă joi, în plenul şedinţei de Consiliu judeţean, de consilierul Ovidiu Andrei, în urma anunţului făcut de preşedintele Vasile Mustăţea. Acesta i-a informat la rândul său , pe consilieri că, în data de 20 octombrie, Dumitru Beianu a demisonat din cele două ADI-uri în care reprezenta Consiliul judeţean.Înainte de a demisiona, însă, Beianu convocase adunările generale ale celor două ADI pentru ziua de luni, 26 octombrie, astfel că la acele adunări generale, Consiliul judeţean nu ar mai fi avut avut reprezentant.

 În aceste condiţii, Mustăţea le-a propus consilierilor ca luni dimineaţă, 26 octombrie, înainte de acele şedinţe AGA, Consiliul Judeţean să se întrunească într-o şedinţă extraordinară, în care să decidă cine îl va înlocui pe Beianu în ADI-uri.

Pornind de la anunţul preşedintelui Vasile Mustăţea, consilierul Ovidiu Andrei a solicitat, din nou, detalii despre celebrul proiect al gropii de gunoi de la Frăteşti şi despre felul în care Beianu a modificat illegal redevenţa, fără o hotărâre de Consiliu județean.

Vasile Mustăţea a fost cel care a prezentat consilierilor, pe scurt, lunga „odisee” a celebrului proiect cu care Beianu se laudă de ani de zile, dar şi faptul că, într-adevăr, pe vremea când conducea Consiliul judeţean, Beianu ar fi modificat redevenţa, ilegal, fără o hotărâre a Consiliului judeţean.

Mustăţea a mai precizat că, în urma „isprăvilor” lui Beianu, judeţul pierde anual circa 10 miliarde de lei, ceea ce înseamnă că, pe parcursul celor 16 ani de derulare a contractului, pierderile judeţului Giurgiu se ridică la circa 160 de miliarde de lei vechi.

Discuţiile au fost destul de aprinse, în condiţiile în care în apărarea şefului său de partid a sărit imediat consilierul Mihnea Boerescu, care i-a reproşat colegului Ovidiu Andrei că l-ar acuza pe Beianu în lipsă şi că nu ar fi solicitat toate aceste date direct lui Dumitru Beianu. Numai că atât Ovidiu Andrei, cât şi preşedintele Mustăţea, i-au amintit „avocatului” Boerescu că întrebările din şedinţa de joi i-au fost adresate lui Beianu de nenumărate ori, atât direct, în şedinţele de Consiliu, cât şi în scris.

Până la urmă, preşedintele Vasile Mustăţea a promis consilierilor că le va înmâna, fiecăruia, câte un set de documente legate de proiectul „cu cântec”, pentru a înţelege exact ce s-a întâmplat, cât pierde judeţul din „mărinimia” lui Beianu şi pentru ca, apoi, să se ia o decizie în cunoştinţă de cauză.

(Călin H.)

 

 

1 COMENTARIU

 1. Interviu cu Domnul Beianu, publicat in Giurgiu Online.

  „Demisia mea de la conducerea celor două ADI a fost convenită şi anunţată din timp.
  În cazul Asociaţiei „Sănătate asigurată prin apă curată” gestul a avut ca motivaţie depunerea proiectului despre prevenirea poluării apelor şi încheierea rolului meu, pentru această perioadă.
  În privinţa celeilalte Asociaţii, „Managementul deşeurilor menajere solide în judeţul Giurgiu”, am finalizat inventarierea tuturor hotărârilor de consilii locale necesare promovării documentaţiei în şedinţa AGA a asociaţiei, am primit de la Consiliul Judeţean documentaţia ce trebuia aprobată în aceeaşi şedinţă, e drept, cu mare întârziere faţă de calendarul convenit şi am constatat, în urma unor adrese trimise CJ, dar şi în urma unor discuţii cu dl. Mustăţea, că suntem într-un mare impas în ceea ce priveşte stabilirea ordinii de zi a şedinţei. Dată fiind importanţa acestui element, dar şi faptul că CJG este beneficiarul final al proiectului, i-am propus d-lui Mustăţea să convoc şedinţa la data şi ora dorită de el (26 oct., orele 11.00) pentru a nu întârzia această procedură, după care să demisionez.
  În acest fel, conform propunerii mele, va putea să numească un alt reprezentant al CJG, care să-i împărtăşească punctele de vedere. Domnia sa a comentat nicicum în prezenţa mea, motiv pentru care am fost foarte surprins să văd ce discuţii au apărut în şedinţa de consiliu unde nu am fost invitat, dar nici nu mi s-a cerut transmiterea în scris a vreunui material lămuritor.
  Vreau să precizez că resping toate acuzaţiile generate de „simbioza” Vasile Mustăţea (PNL) – Ovidiu Andrei (ALDE) – Răzvan Cuc (PSD), considerând expunerile domniilor lor superficiale sau dictate de sentimente negative.
  Proiectul despre care vorbim nu este asumat de Dumitru Beianu, dar s-a muncit foarte mult la finalizarea lui, au fost şi rămân multe probleme de rezolvat, probleme care necesită un volum imens de informaţii şi o calificare superioară, condiţii deloc îndeplinite de către cei 3 reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Giurgiu.”

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.