Iarna care abia s-a încheiat cu o zăpadă a mieilor (miercuri 17 martie) ce, după câteva ore de ninsoare abundentă, era să bage autorităţile locale în cod galben, a lăsat urme ce vor fi remediate cu mari efortuir de către salariaţii Direcţiei de Gospodărire Comunală Giurgiu.

După cum ne mărturisea directorul DGSPGC Giurgiu, Liviu Popazu, cea mai afectată zonă este strada Păcii unde au apărut prăbuşiri în carosabil datorită necompactării terenului imediat după introducerea canalizării. „Chiar dacă acum avem probleme cu starea străzii nu putem să nu subliniem reuşita privind canalizarea acestui cartier, care n-a beneficiat niciodată de aşa ceva până acum” spunea directorul Popazu. „Strada va intra în programul de reparaţii din această primăvară. Vom inventaria toate zonele ce au aceleaşi probleme ca strada Păcii, imediat după încheierea lucrărilor din luna curăţeniei, urmând să trecem la betonat şi asfaltat „ a mai precizat Popazu care declara că cea mai importantă lucrare a momentului rămâne cea de plantare de pomi pe raza municipiului. „Am completat aliniamentele de pomi, intervenind şi acolo unde aceştia nu s-au prins.

Am plantat 650 de tei în numai 4 zile, trecând în acelaşi timp la completarea gărduleţelor vii, dar şi a celor de protecţie ( n.n. -circa 2000 m liniari). Următoarea lucrare va fi cea de reabilitare a zonelor verzi după această iarnă păcătoasă.

Mă refer aici la bordurile de pe şoseaua Bucureşti, în special în sensurile giratorii” menţiona directorul DGSPGC. Liviu Popazu mai spunea că într-o săptămână, două, salariaţii Direcţiei vor demara lucrările lunii curăţeniei iar odată cu explozia vegetaţiei vor începe şi operaţiunile de îndreptare a acesteia care se vor desfăşura paralel cu reparaţiile mobilierului stradal (bănci, jgheaburi de flori etc) şi a indicatoarelor de circulaţie. O lună plină care va pregăti minuţios oraşul pentru marea sărbătoare din data de 23 aprilie: Ziua Municipiului Giurgiu

F.T.