„Lumea văzută prin ochii a două femei”, la Ruse

0
430

Marţi, 19 septembrie, cele două pictoriţe giurgiuvene, Petra Şerbănescu Tănase şi dr. Simona Deliu au fost protagonistele unui eveniment cultural mai rar întâlnit.

Cu ocazia Zilei Independenţei Bulgariei, la Muzeul de Istorie din Ruse, în prezenţa directorului Asociaţiei Euroregiunii Danubius Giurgiu – Ruse, Lili Ganceva, a avut loc vernisajul expoziţiei „Lumea văzută prin ochii a două femei”.  Expoziţia a avut la bază două expoziţii anterioare: CRĂIASA şi PIETRELE PRIND VIAŢĂ, a celor două pictoriţe din municipiul nostru.

Evenimentul cultural din oraşul de dincolo de Dunăre s-a realizat cu participarea Centrului Cultural Ion Vinea – Giurgiu, Uniunea Artiştilor Plastici Sucursala Giurgiu, Asociaţia Euroregiunii Danubius Giurgiu-Ruse şi Muzeul regional de Istorie Ruse.

Alături de cele două doamne ale penelului au fost personalităţi şi iubitori de artă şi cultură din oraşele Ruse şi Giurgiu.  „Pentru mine, a fost un eveniment emoţionant şi încântător, sentimentele fiind deosebite de la expoziţie la expoziţie. În fiecare tablou, am încercat să surprind puţin din sufletul meu, din sufletele celor dragi, din ceea ce iubesc. Reunirea celor două expoziţii anterioare într-una singură este un lucru minunat, şi sper că asemenea proiecte nu se vor opri aici!”, spunea, la scurt timp de la întoarcerea din Bulgaria, Petra Şerbănescu Tănase.

Jurnal