În luna mai a anului trecut, contractul încheiat de Instituţia Prefectului Giurgiu şi constructor pentru consolidarea şi reabilitarea vechiului sediu al Prefecturii s-a încheiat şi de atunci lucrările sunt sistate. Referindu-se la acest subiect, prefectul Noruţ Stănişteanu declara, într-o recentă întâlnire cu presa locală: ”La momentul încheierii contractului, nu s-a mai putut semna un act adiţional, pentru că, practic, nu mai exista obiectul contractului. Între timp, am sesizat ordonatorul principal de credite – Ministerul Administraţiei şi Internelor – asupra situaţiei de la Giurgiu, iar conducerea MAI a trimis la Giurgiu un control, în urma căruia s-au decis două măsuri: evaluarea stadiului fizic al lucrărilor executate până acum, printr-o expertiză tehnică, expertiză ce va stabili şi stadiul lucrărilor ce au mai rămas de executat, şi demararea unei noi proceduri de achiziţie publică pentru aceste din urmă lucrări.

Este a treia săptămână de când experţii MAI lucrează la aceste materiale; regret că nu putem continua lucrările la acest obiectiv, pentru că, deşi nu foarte mari, fondurile de care dispunem acum – 8,1 miliarde lei – reprezintă, totuşi, o sumă importantă. Sper că, dacă evaluarea se finalizează până la sfârşitul acestei săptămâni, cel târziu până la începutul lui septembrie să terminăm în întregime procedura de achiziţie publică şi să semnăm contractul care va căştiga licitaţia”.

Prefectul a mai menţionat că, până acum, au fost cheltuiţi, pentru această investiţie, 86 de miliarde de lei vechi, fiind finalizată consolidarea clădirii, în timp de partea de arhitectură este realizată în proporţie de 90%. ”Acum, ar mai fi de finalizat lucrările de la instalaţia de încălzire din mansardă şi cele de la instalaţia electrică, precum şi lucrările de finisare şi compartimentare. În opinia mea, chiar dacă am avea fondurile necesare, lucrarea nu ar putea fi finalizată în 6 luni, ci ar fi necesar încă un an până când clădirea Prefecturii ar putea fi dată, din nou, în folosinţă”, a încheiat prefectul Noruţ Stănişteanu.

Cristina MOISE