Lucrările de dezinsecţie au fost amânate pentru încă o lună, din cauza vremii nefavorabile… Ele nu sunt  gratuite decât pentru zonele verzi de pe domeniul public…

0
112

dezinsectia-in-giurgiuDeşi zilele trecute anunţam că lucrările de combatere a ţânţarilor şi a căpuşelor vor demara în a doua parte a lunii mai, se pare că ele vor începe mult mai târziu. Aşa cum ne preciza directorul Direcţiei Servicii Publice, Adrian Răcaru, această întârziere se datorează condiţiilor atmosferice neprielnice anunţate pentru următoarea perioadă. Iată de ce lucrările de dezinsecţie au fost programate  să înceapă la 15 iunie. Atunci sperăm să avem un culoar favorabil  de vreme bună , cel puţin trei zile concomitent … Acest lucru este necesar pentru o bună eficienţă a substanţelor aplicate. După cum ştiţi, Ploaia diminuează eficacitatea stropirilor. De fapt este vorba despre o perdea de abur ce are încorporată în ea o substanţă  activă  ce acţionează asupra insectelor. În cazul combaterii căpuşelor se foloseşte un atomizor ce pulverizează substanţa la nivelul solului.

Directorul DSP Giurgiu ne mai spunea că dezinsecţia se face gratuit doar pe spaţiile verzi şi pe domeniul public,  nu însă şi pe scările blocurilor sau la subsolul acestora. Aceste „tratamente”  vor fi suportate de către Asociaţiile de proprietari . Întrebat care sunt costurile  lucrărilor de dezinsecţie, directorul Răcaru ne spunea că  tarifele sunt în curs de aprobare din partea Consiliului local Giurgiu, dar că ele  rămân modice pentru populaţie. Tarifele sunt puţin mai crescute pentru societăţi şi instituţii dar şi acestea sunt calculate la un nivel rezonabil – mai preciza directorul DSP.

 

(Jurnal)