Lucrările de canalizare ce se desfăşoară de două săptămâni în zona Istru exasperează pe toată lumea. Pe de-o parte cetăţenii sunt nemulţumiţi pentru deranjul creat de şanţurile adânci, iar pe de altă parte conducerea Apa Service stă cu frica în sân pentru risurile majore implicate de această lucrare. Interpelată prin telefon, directoarea Societăţii, Violeta Năiţă ne vorbea despre această intervenţie: “Este lucrarea cea mai delicată. Este vorba de racordul de intrare în staţia de pompare a apei menajere prin care se descarcă toată zona de canalizare menajeră, nou executată, în care intră străzile Ghizdarului, Ramadan, Sloboziei, Bălănoaiei. Adică tot ce este nou ca lucrare pe acest tronson. Lucrările se execută la adâncimi de peste 7 metri în condiţii speciale de muncă, întrucît structura terenului este destul de slabă, existând în fiecare clipă riscul prăbuşirii zonei.”

Directorul Apa Service mai spunea că speră ca în următoarele două săptămâni să finalizeze lucrarea. “E bine de reţinut că mare parte din aceste lucrări s-au desfăşurat în acest mod, cu grad maxim de risc, dar sperăm că atunci când va fi gata cetăţenii să constate singuri avantajele create” a mai spus Violeta Năiţă care preconiza că primele probe vor fi făcute în perioada februarie-aprilie a anului 2013, evident în funcţie şi de vreme. “Atunci vom începe descărcarea primelor tronsoane şi punerea în funcţiune a primelor două staţii de pompare a apei menajere, în zona Berzei- Istru, la care lucrăm acum şi cea din strada Alexandriei- drumul Plopilor” a mai precizat Violeta Năiţă, promiţându-ne că ne va ţine la curent cu stadiul lucrărilor.

T. Florian

1 COMENTARIU

  1. la cit de urit si murdar e orasu nu te mai astepti la nimic dupa ce sapam mai lasam gaurile 2-3 luni se distrug masini nervi dar dupa toate astea mai mascocim sa mai facem rost de bani pentru campania electorala dupa santuri dupa sensuri giratori acum avem avem si scoaruri ura numai de bine sa auzim

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.