În cadrul celei mai recente conferinţe de presă, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a criticat atitudinea consilierului local Nicolae Barbu pe care acesta a afişat-o pe întreaga durată a şedinţei ordinare a CL din data de 29 mai.

Concret, Iliescu i-a reproşat consilierului PSD, nu numai faptul că s-a opus unor proiecte de hotărâre, ci şi acela că, a lăsat să se înţeleagă că ar dori ca firma acestuia să fie scutită de la plata taxelor şi impozitelor locale.

“Am rămas cu un gust amar după această şedinţă. Am realizat că unii nu sunt decât negativişti şi că nu fac decât jocuri politice, devenind ridicoli. Nu am vrut niciodată să profit de majoritatea din consiliu pe care PNL-ul o deţine. Fără să supăr, trebuie să spun că ei nu vor să accepte niciun fel de răspuns. Se gândesc deja la viitoarele alegeri, şantajând electoratul”, a spus Lucian Iliescu, după care l-a adus în discuţie pe Nicolae Barbu: “Îmi pare rău de domnul Barbu. Ce atitudine este aceasta? A spus că îşi ia contul şi se mută la Oinacu. Dânsul face confuzie între problemele comunităţii şi cele personale. A avut această reacţie după ce domnul Stan de la Taxe şi impozite a încercat să îi explice că are nişte obligaţii” a continuat Iliescu.

Primarul de Giurgiu a lăsat să se înţeleagă că regretă faptul că, în urmă cu ceva timp a insistat ca Nicolae Barbu să nu îşi dea demisia din cadrul consiliului. “M-am convins de caracterul acestui om. M-a deranjat şi că a votat contra, la proiectul privind acordarea unui sprijin pentru domnul Ion Gaghii, pentru a publica o carte. În comisie nu a avut absolut nicio obiecţie, doar în şedinţă a ţinut să pedaleze”, a mai spus Iliescu, cel care i-a sugerat lui Barbu să încerce să publice o carte de vânătoare, de gaze sau de butelii. “A spus că acea carte a domnului Gaghii va fi una despre liberali, de aceea nu votează. Să facă şi el o carte despre vânătoare, gaze sau butelii. Eu întotdeauna am încercat să sprijin cultura din acest oraş, indiferent de numele celui care doreşte să publice. Niciodată un consilier nu a obiectat ceva după ce a citit o carte apărută după un sprijin al CL-ului. Să o citească, şi să demonstreze că este o carte slabă. Mi s-ar părea atunci normal să nu mai sprijine ulterior apariţia altei cărţi a aceluiaşi autor. Dar aşa, să votezi împotrivă dinainte…” a conchis Lucian Iliescu cel care, “s-a jurat” că pe viitor va încerca să fie mai precaut faţă de ceea ce discută cu consilierii locali.

Bogdan VLADU