Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu, prin intermediul reţelei EURES la nivel naţional, oferă persoanelor interesate aproximativ 553 locuri de muncă vacante în spaţiul Uniunii Europene, cele mai multe sunt oferite în Italia, astfel: 35 posturi personal pentru recepţie; 15 posturi hamal; 25 posturi portar/gardian; 160 posturi ospătar; 35 posturi personal de întreţinere (electric instalaţii clădiri); 150 posturi cameristă; 90 posturi spălător vase; 20 posturi bucătar/ajutor bucătar. De asemenea, mai sunt puse la dispoziţia persoanelor care doresc să lucreze în Uniunea Europeana următoarele posturi: în Danemarca – 2 posturi intendent hotel şi bucătar; Marea Britanie – 10 posturi farmacist; Slovacia – 10 posturi de tâmplar şi 1 post de medic chirurg în Suedia.

Precizăm că pentru locurile de muncă oferite în Italia se solicită cunoaşterea limbii italiene, iar pentru celelalte sunt necesare cunoştinţe de limba engleză.

Locurile de munca oferite prin reţeaua EURES se pot modifica săptămânal sau chiar zilnic, în funcţie de ofertele venite din partea angajatorilor din Spaţiul Economic European.

Consilierul EURES din judeţul Giurgiu face parte din reţeaua EURES şi asigură lucrătorilor accesul la informaţii cu privire la locurile de muncă disponibile şi la condiţiile de trai şi activitate din statele membre ale Comunităţii, iar angajatorilor li se oferă posibilitatea să-şi anunţe locurile de muncă şi să acceseze solicitările din diferite state membre ale Comunităţii. De asemenea, prin intermediul consilierilor EURES se asigură schimbul de cereri de angajare şi de CV-uri primite de la persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă atât în interiorul, cât şi în afara ţării lor.

Persoanele interesate în ceea ce priveşte oferta de locuri de muncă din spaţiul Uniunii Europene pot obţine informaţii de la consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu – d-na Dogaru Gratziela, tel.: 0246/230613, int. 113 sau direct la sediul AJOFM Giurgiu, din mun. Giurgiu, şos. Bucureşti, bl. 202/5D, mezanin, camera 4.

BIROUL DE PRESA AL AJOFM GIURGIU