Imediat după sesiunea a doua de examen a Bacalaureatului, presa nota cu surprindere că judeţul Giurgiu s-a clasat pe primul loc în ţară la promovabilitate!? Un procent de 50,22 la sută dintre absolvenţii claselor a XII-a, ce au susţinut Bac-ul în judeţul nostru, la sesiunea a doua, au obţinut – surprinzător pentru toată lumea – medii de trecere. Aşa arătau lucrurile după afişarea rezultatelor finale din 5 septembrie. Rezultatele au ridicat însă o serie de suspiciuni celor din Ministerul Învăţământului. Notele obţinute de elevi la sesiunea din iunie – iulie cât şi cele obţinute cu un an în urmă (2011), arătau faptul că situaţia la Giurgiu era cu totul alta! Aşa că oamenii au trimis un corp de control la Inspectoratul Şcolar Giurgiu, cerând ca lucrările din sesiunea de toamnă a BAC-ului să fie recorectate. Pe surse am aflat că încă de la prima “citire” s-a constatat că notele date sunt exagerat de mari, ceea ce a dus de fapt  la ridicarea artificială a procentului de promovabilitate. Curios este cum cei care “au pus umărul” la obţinerea acestor note nu şi-au dat seama că ele vor bate la ochi şi că ar putea naşte mari neplăceri cadrelor didactice ce s-au ocupat de întregul proces de desfăşurare al examenului. Hai să fim serioşi, cine ar fi putut crede că elevii giurgiuveni s-au deşteptat, în mod miraculous, peste noapte!? Vom vedea acum cine vor fi ţapii ispăşitori şi ce sancţiuni se vor aplica în acest sens. Cât despre absolvenţi  am putea cita doar celebra sintagmă: “hoţul neprins, negustor cinstit!”

N.R.: Deşi am sunat la Inspectoratul Şcolar până la închiderea ediţiei nu am primit nicio poziţie oficială faţă de acest subiect.

JGR

1 COMENTARIU

 1. Salut JGR-Jurnal Giurgiuvean!
  Citind randurile de mai sus,mi-am adus aminte de orasul meu natal si de liceul”Ion Maiorescu”,de unde ,cu multi ani in urma,dupa terminarea clasei a IX-a D,m-am transferat la Liceul Militar din Breaza si am inceput astfel o cariera militara,incheiata in urma cu cativa ani,in Academia Militara din Bucuresti.
  De atunci am venit cu mult drag de fiecare data in Giurgiu,la inceput mai des in vacante si concedii,apoi din ce in ce mai rar.
  Ultima data am venit la sfarsitul lunii septembrie,pasii s-au indreptat catre liceul copilariei,incepuse scoala si curtea era plina de elevi.M-am bucurat sa vad ca lucrarile de reabilitare avanseaza,poate in curand cladirea liceului va reveni la maretia de altadata si mai mult decat atat.
  Nu mi-a fost greu sa-mi aduc aminte o parte dintre profesorii de atunci:Dra Leibovici Suzi-mate,dl.Manda Dumitru-fizica,dna.Ileana Radu-chimie,dl.Demetrescu-romana,dra.Maria-Mary Brates-franceza,dl. Miclescu-istorie,dl.Victor Karpis-muzica,…
  Dintre colegi:Lucian Iliescu,Palade Romulus,Tanase Marcel,Ocnasu Ion,Vehapovici Aslan,Vasilescu Noni,Vasilescu Teodor,Simedrea,Galeteanu,Bors Marius…
  Dintre colege;Pelu Aurelia,Stefanescu Emilia ,Mioara Ghelmez(cea mai desteapta colega, dovada ca a luat la Facultatea de Chimie din prima incercare,o fata foarte buna la suflet si cu un scris atat de frumos!…)
  De la liceu ma intorc la Turn si incerc un sentiment de tristete si deznadejde pentru ceea ce au facut edilii orasului in anii 60″-70″,cand au distrus celebra farfurie ,o bijuterie arhitectonica,pe care au spart-o si au ridicat drept in mijloc un bloc.
  „Farfuria”era locul de promenada care atragea ca un magnet,zilnic,mai ales sambata si duminica zeci si sute de giurgiuveni,de toate varstele,mai ales tineri si adolescenti.
  Singurele cladiri ramase nedemolate,situate pe fostul inel exterior al farfuriei se afla la iesirea din gangul de langa turn,la intrarea pe strada Stefan cel Mare.
  Pe coltul din stanga este cladirea „Meteor”,care avea la etaj un hotel iar la parter un restaurant,aflata acum in paragina.
  Pe coltul din dreapta este o cladire ceva mai ingrijita,acolo era „Libraria noastra”,de unde cumparam cartile si caietele de scoala,acum gazduieste un Club al Pensionarilor.
  In dreapta acesteia si pe coltul cu str.Garii,este ‘Hotelul Victoria”,aflat in conservare,cu restarantul”Covorul Rosu”la parter,cu lacate mari la usi.
  Edilii orasului au incercat sa refaca partial farfuria sparta de comunisti,au reusit ceva,dar orice ar face,nimic nu va mai fi ca atunci…

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.