Noi ce să mai credem?

Presa locală, cât şi presa naţională au transformat peste noapte un  individ obscur, Nicolae Lupu, preşedintele PMP Prundu, într-un adevărat erou de partid, deşi, spun oamenii comunei, în afară de bunăstarea propriei familii, acest personaj  nu a avut niciodată ,până astăzi, alt scop. Acest lucru a fost confirmat  într-o recentă conferinţă de presă. Şi unde altundeva decât la PMP, al cărui preşedinte al organizaţiei judeţene este Marin Anton. Nicolae LUPU  declara că deţine  două apartamente în Bucureşti şi o casă frumoasă în comuna Prundu, toate realizate din efortul depus în meseria lui de tehnician constructor. Măi să fie!  Deşi prundunenii spun că, până nu demult, Marin Anton se ura de moarte cu actualul preşedinte al PMP Prundu, se pare că sentimentele de prietenie au fost relansate de curând, numitorul comun fiind ura împotriva primarului comunei, Cătălin Corbea.  Dacă politicianul are ca  motivaţie litigiul legat de împărţirea  acţiunilor dintr-o firmă comună cu primarul Corbea,  în schimb Nicolae Lupu  consumă frustrarea  din fostele alegeri  locale, în  care  a candidat pentru funcţia de primar, şi unde  a obţinut doar 1,38% din sufragiile de vot! Din aceste motive cei doi (Marin Anton şi Nicolae Lupu), în prezent colegi ai aceluiaşi partid (PMP)  şi-au unit forţele pentru ca împreună să distrugă imaginea unui om care chiar a reuşit să facă ceva pentru comunitatea din care face parte. Acest lucru a fost recunoscut chiar de Lupu… Sunt voci care susţin că influenţa de care se bucura Marin Anton a început să scârţâie, şi că singura sa armă rămâne manipularea opiniei publice, prin  presă. Dovadă stau apariţiile tot mai dese ale sale în emisiunile unor televiziuni centrale şi în care îşi manifestă partizanatul faţă de preşedintele Traian Băsescu.

Pentru corecta dumneavoastră informare, am revenit cu câteva zile în urmă în comuna Prundu unde am stat de vorbă de data aceasta cu oamenii locului, care ne-au spus cu totul altceva despre primarul lor, Cătălin Corbea, decât afirma zilele trecute  – de exemplu – prin intermediul unei anumite părţi a presei locale, Virginia Velican, directoarea   Administraţiei Financiare Giurgiu, o afoarte propiată a controversatului om politic Marin Anton.

Prundunenii spun în primul rând că primarul lor este un om adevărat, un bun gospodar, un om care ştie să-i respecte pe ceilalţi  şi că numai în acest fel şi-a câştigat prestigiul de care se bucură astăzi în comună, dar şi printre ceilalţi primari din judeţ. Şi tot ei mai spuneau (n.a. – deţinem în acest sens înregistrări audio şi video) că nici la oraş nu există condiţii de viaţă mai bune decât la ei, de când este primar Cătălin Corbea… Evident că am dorit să aflăm părerea localnicilor  şi în legătură cu Nicolae Lupu, cel ce şi-ar fi dorit declanşarea unei adevărate vânătoare de vrăjitoare împotriva primarului Corbea. În marea lor majoritate oamenii  ne-au spus că invidia îl roade aşa de tare (n.red. – pe Nicolae Lupu)  că ar fi  în stare de orice numai ca să-i facă rău primarulul… că acest om  caută scandalul şi face tot posibilul ca acesta să fie creat, iar dacă nu reuşeşte îl inventează… că oamenii nu-l vor ca primar (…).  Dar cum să-l vrem când el are domiciliul la Bucureşti şi habar n-are de problemele cu care ne confruntăm noi?– ne spunea o femeie ce se întorcea de la câmp, în căruţă. Lucru confirmat ulterior chiar de noi când dorind să-i aflăm opinia lui Nicolae Ursu, ne-a declarat emfatic prin telefon că el nu este ţăran şi că vine mai rar la  Prundu.  Nicolae Lupu  are un comportament foarte urât – ne mai spunea o doamnă profesoară.  Este foarte adevărat că s-a născut în Prundu, dar acest lucru nu-l poate transforma într-un bun primar. Pentru acest lucru sunt necesare anumite calităţi, calităţi pe care domnul Lupu nu le are, ar trebui să ne lase în pace, să-şi vadă de viaţa şi preocupările dumnealui…

Un sfat pe care i-l dădea un dascăl ce de zeci de ani se ocupă cu educaţia. Un alt cetăţean ne-a spus vizibil intrigat, strigând în reportofonul scos de noi la vedere: Domnul Lupu  este un procesoman. În afară de procesele intentate actualului primar, mai nou, acum se judecă şi cu fostul primar care îi este rudă apropiată.

Ce-am putea spune în concluzie? Dacă o să piardă în continuare toate procesele, Nicolae Lupu  mai rămâne să-l dea în judecată pe Marin Anton şi dacă nici cu acesta nu-i va ţine,  poate  se va da singur în judecată…Şi  poate aşa s-o lecui de această meteahnă! Convinşi că am acordat mult prea multă atenţie acestui subiect, promitem că ne oprim aici lăsându-vă pe dumneavoastră, cititorii, să trageţi concluziile, sugerându-vă să nu vă lăsaţi manipulaţi de declaraţii, mai ales atunci  când ele vin de la oameni politici! (Aşteptăm reacţiile tonomatelor din presă!)

I.C.MANDU