Locatarii  blocurilor de apartamente 60, 45 și 79 ”Lumina”, aflate în spatele  teatrului Tudor Vianu din municipiu, sunt supărați foc pe faptul că Primăria Giurgiu intenționează să  le planteze  o parcare în imediata apropiere a locuințelor . Oamenii spun revoltați  că tot mai des lucrările  din municipiu se realizează,  ca și cea din cazul de față, fără acordul și dezbaterea prealabilă a cetățenilor. Locatarii  au înaintat o petiție către Primăria Giurgiu în data de 6 februarie, însoțită de  câteva zeci de semnături,  în care arătau motivele pentru care se împotrivesc realizării unui astfel de obiectiv.

Răspunsul la această solicitare ( Primăria Giurgiu- nr.502/18.02.2015), semnată de  noul city manager al Primăriei , Nicolae Ghiță, n-a întârziat să apară, deși nu ține  cont în niciun fel  de părerea cetățenilor. Ba mai mult, city-managerul  precizează că acest proiect de parcare ar veni în urma  sugestiei unor locatari din cele trei blocuri sus menționate, lucru pe care protestatarii îl consideră o minciună ordinară, lucru ce i-a determinat să alcătuiască  listele cu semnături , ale majorității locatarilor din cele trei blocuri.

Cetățenii se plâng că prin acest proiect li se va distruge perdeaua de pomi ce asigurau umbra , oxigenau aerul și îi fereau de praf, condamnându-i la zgomotul traficului ce se va înteți în zonă.

City-managerul Primăriei , îi mai anunță , în mod ciudat,  pe protestatari că li se va cere părerea abia după ce va fi întocmit un studiu de fezabilitate. Asta însemnând că mai înstâi se vor cheltui  banii contribuabililor, înainte de a le ști care le este părerea, sau cum spune românul ”de a pune carul înaintea boilor”.

Semnatarii adresei mai precizau  că dacă în continuare vor constata că Primăria Giurgiu și respectiv primarul Barbu,  nu  vor ține cont de solicitarea lor, cu siguranță vor ajunge la demonstrații în stradă.

Să facă acest proiect parte din campania de imagine pentru viitorul mandat de primar, a lui  Nicolae Barbu? Dacă ea se va desfășura în acest fel,  cu siguranță că ceilalți contracandidați își vor freca  mâinile zicând: – Trăiască ăia de l-au consiliat! (M.T.)

11 COMENTARII

 1. Ar trebui sa faceti o cercetare la fata locului si apoi sa scrieti articole. „Perdeaua” de care spuneti sunt 2 arbori batrani, de care ne temem cand adie vantul ca vor cadea peste masini sau peste oameni. Tin umbra doar desuurilor intinse in fata blocului. Cred ca trebuie sa intram si noi in randul oamenilor civilizati. Mai mult…de ce nu scrieti despre mizeria pe care o fac o parte dintre locatari, probabil semnatari ai petitiei, care au facut intre aceste blocuri crescatorie de caini si pisici.

 2. Vrea si barbu sa faca ceva bun si ii sar la gat votantii lui iliescu. Vor sa traiasca inconjurati de gunoaie si de caini, ca asa sunt invatati. Cred ca este singura zona nemodernizata din centrul orasului. Sustin modernizarea zonei!
  P.S. Daca le cade o craca uscata din „perdeaua” minune, e de vina primaria, nu?

 3. Nu este vorba de 2 arbori batrani ci de aproximativ 25 copaci tineri din mai multe specii respectiv: tei, brazi, mesteacan etc. In vechiul proiect al orasului era considerat un mic parc dendrologic. Cainii de care se scrie in mesajul anterior sunt in numar de 3 si se datoreaza NEINTERVENTIEI PRIMARIEI
  Construirea parcarii=sursa de bani pentru smecheri
  Faceti parcarea ca sa pierdeti voturi.

 4. Pentru locatarul din bl.45: exagerezi cu numarul de 25 copaci…fizic pe teren nu ai avea unde sa-i plantezi…iar referitor la caini..ca nu intervine primaria….
  Adica, eu inteleg asa: voi faceti mizerie si adunati cainii hranindu-i si primaria sa vina sa faca curat in urma voastra? Nu ar fi mai bine sa va civilizati?
  Sau la voi acasa dupa ce se face deranj in casa…vine vecinul sa va faca curatenie si pe acel vecin il platesc toti ceilalati colocatari?

 5. In cele 3 blocuri amintite sunt in marea majoritate persoane trecute de 60 ani, a caror interventie in sens pozitiv (curatenie) nu exista decat in procent foarte mic. In schimb alinarea singuratatii cu animale lasate libere si hranite pe bucati din ziar exista permanent. Daca animalele sunt preferatele lor nu are nimeni in potriva, dar sa le ia in casa sa aiba grija fara a afecta celialti locatari. Ba mai mult cei care au caine personal (in blocul 45) il mai lasa legat in spatele blocului pe perioada zile si saracul latra (pacat ca atunci nu sunt stele. Altul tot la blocul 45 se tavaleste pe jos sa se scarpine (aviz scabiei). Oare suntem nevoiti sa suportam toanele lor? Copaci la blocul 45 tineri? Da de varsta bolcului in marea majoritate (dat in folosinta undeva parca prin 1978). Sunt tineri copaci, nu? CIVILIZATIA de ce sa apara si prin acea zona daca putem fi ca la tara? Atata timp cat drumul neasfaltat aducea disconfort in rularea masinilor nimeni nu comenta nimic. Acum toi sar! Cine a semnat pe tabele sau cati?

 6. Daca intr-adevar sunteti un locatar al zonei,va invit sa numarati copacii.Stati prost cu aritmetica?Primaria nu-si face treaba,altfel nu ar mai fi existat cainii. Cainii vor fi si in parcare,asa cum stau si in fata Teatrului Valah.Ne sfatuiti sa ne civilizam ? Civilizatie in alte tari educate inseamna parcuri,surse de oxigen,nu de CO2 de la teava de esapament.

 7. Nu cred ca inventarierea copacilor rezolva problema! Pentru toaletarea acestor arbori s a facut atata tevatura vreodata? Conform raspunsului Consiliului local al Mun. Giurgiu, acolo se va face o reconfigurare a zonelor verzi cu plantare de arbori decorativi, reamenajarea zonelor de parcare prin crearea unui nr suficient de locuri de parcare, refacerea si redimensionarea astfel incat intreg ansamblul sa aiba o componenta functionala si estetica. Prin crearea de locuri de parcare civilizate nu inseamna eliminarea surselor de O2. De ce atata reticenta in fata noului, utilului si civilizatiei? Toti semnatarii cum ati dori sa arate zona? Nu sunteti oare cei care spuneti ca Primaria nu se implica in civilizarea zonelei? La vanzarea apartamentelor aduceti in prim plan pozitia ultracentrala, ramasa de f mult timp in urma in comparatie cu celelalte zone. Datorita cui?

 8. Titlul articolului ar fi corect ” O parte din locatarii blocurilor………………..
  Oare altele nu se vad in acea zona. EX.–starea de degradare avansata a constructiilor aferente hotelului Vlasca care doamne fereste de un cutremur(acea constructie cu geamuri care nu se stie ce utilitate are) – gratar care pe locatarii blocului 45 cred ca ii deranjeaza ,cos de fum pentru instalatia de incalzire, depozit de deseuri. adapost pentru cainii comunitari sau pisici, etc
  Pentru locatarii blocului 60 -acel spatiu verde neingrijit pe care sunt depozitate foarte multe pietre( partea cu parcarea din strada portului).- unii locatari care au” semnat ” pentru a nu se reamenaja parcarea chiar daca sunt posesori de autovehicule nu au nevoie de parcare, deoarece autovehiculele dumnealor blocheaza putinele locuri de parcare 362 de zile pe an ,iar cand se intorc in cazul in care nu gasesc loc de parcare „pandesc” eliberarea acelui loc (acele locuri dintre blocurile60 si79lumina). Oricum marea majoritate a locatarilor acestor blocuri consideram foarte bun proiectul si asteptam inceperea lucrarilor cu specificatia sa fie facute conform proiectului si la standarde legale. Referitor la titlu -despre ce fel de liniste se discuta?- acei semnatari unde parcheaza autovehiculele?-
  Referitor la articol nu este corelat cu petitia corect (vezi majoritatatea locatarilor
  , vezi demonstratii de protest). DORIM CONDITII CIVILIZATE DE PARCARE,SPATII VERZII AMENAJATE, LOCURI DE JOACA PENTRU COPII,COPACI INGRIJITI, STRAZI ASFALTATE,ETC

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.