La ultima sa conferință de presă primarul  Nicolae Barbu  declara  că la viitoarea rectificare bugetară Primăria Giugiu va aloca fonduri pentru investiții care să ducă la finalizarea aducțiunii de apă potabilă în tot municipiul, dar și a rețelei de canalizare. Vom mai aloca 120 de miliarde de lei pentru lucrările de investiții care se vor demara pe Șoseaua Alexandriei, șosea care la final va fi una dintre cele mai frumoase și moderne arte de circulație din municipiu, de fapt primele lucrări care au început deja. Aici, urmărim implementarea celor două proiecte europene și în final vom avea o stradă cu 7 metri lățime, cu două  trotuare , stânga- dreapta, cu piste de biciclete etc. Pentru a ne atinge aceste obiective, a menționat edilul șef al municipului, îi rog pe toți cetățenii din zonă să se racordeze urgent la rețeaua de gaze naturale. control-contoare-gaze-655x360

Pe data de 14 septembrie vor începe lucrările cuprinse în proiectul Consilului Județean Giurgiu – mai preciza primarul Barbu –  și ar fi mare păcat ca după aceea să mai vină cineva și să ne spună că vrea să introducă gaze! Acest lucru se va mai putea executa ulterior doar printr-un tunel subteran, operație care va presupune costuri financiare enorme, în raport cu cele actuale! Astăzi, un racord de gaze la poarta cetățeanului, nu și în casă și curte, costă doar 6 milioane de lei, iar peste câțiva ani va costa mult mai mult întrucât astfel de operații nu se vor mai putea face după asfaltarea străzii timp de 5 ani.

Toate lucrările de investiții de pe Șoseaua Alexandrei, inclusiv ale noastre, se vor termina în 2016 –  a conchis Nicolae Barbu. Așa că, îi sfătuiesc pe cei care vor gaze naturale să facă acum un efort financiar, deși știu că nu este ușor…Altfel nu vor mai putea avea gaze decât după cel puțin cinci ani, adică după perioada de garanție a străzii. În acest timp nimeni nu va face pe ea nicio o săpătură, să fie clar de la început pentru toată lumea!

Heliade CĂLIN