Localităţile Prundu şi Puieni au fost „pavate” cu sute de tone de ceapă stricată! 

0
284

Sute de tone de ceapă stricată,  zac aruncate pe marginea mai multor străduţe din localităţile Prundu şi Puieni ba chiar şi în parcul de joacă pentru copii al comunei, fără ca cineva să se sesizeze. Deşi filmul a fost postat încă de acum câteva zile pe pagina de facebook a celui care a făcut sesizarea, cât şi pe cea  a publicaţiei noastre, se pare că nicio instituţie nu este interesată să ia vreo măsură în acest caz. Sunt voci care spun că ceapa aparţine firmelor deţinute de către familia primarului, Cătălin Corbea care, zic tot ele, confundă localitatea cu groapa de gunoi de la…Glina!

Solicitaţi să ne ofere o explicaţie în privinţa măsurilor ce s-au luat împotriva acestui abuz, la solicitarea cetăţenilor din Prundu  care doreau să afle la ce să se mai aştepte în continuare, din partea “generosului” lor primar, reprezentanţii Gărzii de Mediu Giurgiu ne-au precizat faptul că ei nu ştiau nimic despre aşa ceva: Noi nu avem nicio sesizare în acest sens. Totodată reprezentanţii instituţiei de mediu ne-au declarat faptul că dacă ceapa nu constituie deşeu şi nu este depozitată în loc neconform, Garda  nu are nicio atribuţie în acest caz!

Ce să înţelegem din asta? Că deşi există un film video ca probă, deşi un reprezentant de la Garda de Mediu putea să se autosesizeze şi să iasă din biroul călduţ pentru câteva ore pentru a merge în Prundu unde putea constata la faţa locului despre ce este vorba, s-a ales varianta: lasă că merge şi aşa! Mai mult de atât, dacă Garda de Mediu crede că zecile şi poate sutele de tone de ceapă aflate în descompunere, depozitate pe marginea unor drumuri din comună, nu constituie deşeu, nefiind depozitate în loc “neconform”, atunci nu avem decât să plantăm rondurile de flori din municipiu cu resturi menajere şi PET-uri!

Concluzia este că soluţia aleasă de cei de la Garda de Mediu în privinţa tonelor de ceapă de la Prunde pute rău!

(Jurnal)