Liviu-Popazu-vice-PNL-Giurgiu-300x200-520x245Vicepreședintele organizației municipale a PNL Liviu Popazu a făcut în debutul conferinței de presă de vineri 23 octombrie o scurtă radiografie a actualei situații din partid, pornind de la ideea că liberalii doresc să se mențină în conceptul de credibilitate declarat. Pentru aceasta el ne-a oferit  informații cu tot ceea ce se întâmplă la nivelul organizației.

Ne așteptam ca venirea lui Nicolae Florian și a echipei sale de la PSD să producă schimbări multiple în PNL, lucru pe care nu-l ascundem de nimeni. De altfel de circa o lună, a declarat Liviu Popazu, avem aproape zilnic întâlniri cu organizațiile de pe lângă secțiile de votare. Dorim să ne completăm la zi datele cu oamenii pe care îi avem, în vederea stabilirii conducerii lor în așa fel încât viitoarele alegeri locale să nu ne găsească nepregătiți. Ne bucurăm că tot mai mulți cetățeni se îndreaptă spre PNL, și nu ascundem de nimeni faptul că acest lucru se întâmplă datorită lui Floricel, cum îi spun majoritatea giurgiuvenilor. Vom încerca să le găsim la toți de lucru, la nivelul organizației municipale. Acum, lucrăm la un proiect electoral pentru alegerile din 2016 pe care îl vom dezbate public la momentul potrivit. La acest proiect contribuie toți membrii de partid, fiecare pe linia lui de competență. Pe viitor, dorim să imprimăm o tentă mai mare de apropiere față de oameni, chiar și prin simplele întâlniri cu cetățenii. Este vorba despre o mai mare modestie a oamenilor politici locali, care să conducă la atragerea lor către PNL. Acțiunea de reformare a organizațiilor de bază și de cartier continuă, așa cum era normal și firesc să se întâmple mai ales după mutarea lui Nicolae Florian, și ne bucurăm că trebuie să procedăm așa. De altfel, ne bucură și afluxul mare de giurgiuveni care vin și se înscriu în PNL”.

Liviu Popazu a mai explicat și motivele pentru care tot mai mute partide se laudă că în rândul lor se înscriu tot mai mulți membri. Acest lucru se datorează și faptului că suntem la final de an preelectoral și atunci și activitatea partidelor se intensifică, ca și interesul cetățenilor pentru aceste partide. La PNL este absolut real afluxul de oameni care vin și se înscriu în partid, și astă până la urmă va fi un lucru bun, pentru că până la urmă se vor sedimenta două mari forțe politice locale.

Heliade CĂLIN