Etapa de sâmbătă (02 oct.), a Ligii a-IV-a a programat 2 derby-uri din zona superioară a clasamentului, acolo unde 6 echipe sunt despărţite de doar 5 puncte, lupta pentru un loc în primele 4 fiind deja ascuţită şi plină de imprevizibil.

A.S. Scărişoara şi C.S. Nova Force au jucat sâmbătă, pe terenul primei echipe, cu ambiţia cu care ne-au obişnuit, fiecare dintre ele venind cu ceva nou şi eficient în dispută.

Gazdele au o echipă experimentată, cu jucători ce joacă de câţiva ani împreună şi pe un teren înghesuit unde este foarte greu să obţină o echipă vizitătoare puncte.

C.S.Nova Force şi-a schimbat total concepţia în acest sezon, formând o echipă tânără, cu mulţi juniori şi cu un nou antrenor.

În final s-a impus Nova Force, scor 3-1, dar jocul putea avea o altă desfăşurare ţinând cont de evenimente; deja, din minutul 1, echipa oaspete a rămas în 10 jucători, prin eliminarea corectă a unui jucător pentru oprirea unei situaţii clare de a marca de către jucătorii echipei gazdă. Au urmat apoi încă o eliminare de la echipa gazdă şi câte un penalty pentru fiecare echipă. Foarte urât gestul comis de delegatul Chiriţă Alexandru, un personaj iresponsabil care a bruscat arbitrul, rupându-i cartonaşele şi luându-l de gât, deşi acesta nu făcuse decât să aplice regulamentul când l-a eliminat pe un jucător de la Scărişoara, vinovat de lovirea cu piciorul în burtă a unui adversar.

Astfel de personaje întâlnim la fiecare etapă, dar se vor împuţina curând când vor afla perioada de suspendare şi amenzile primite.

Un alt derby, Unirea Ghimpaţi-Victoria Ad.Copăceni, scor 3-1, a stat sub semnul întrebării până când şuturile imparabile expediate de atacanţii Unirii Ghimpaţi au lămurit problema echipei învingătoare. Oaspeţii au acuzat pe nedrept arbitrajul, Mădălin Renciu, cel ce a oficiat la centru, având după părerea observatorului, întâmplător şi subsemnatul, o prestaţie caracteristică unui arbitru de Liga 3, valoroasă şi echidistantă.

Rapid Clejani şi-a respectat norma de goluri, răpunând Zmeii din Ogrezeni cu un scor sec 8-0! Parcursul perfect de până acum al rapidiştilor trebuie confirmat şi în următoarele etape când vor întâlni echipe din prima grupă valorică: Nova Force, Bolintin-Vale, Ghimpaţi.

“Surpriza” A.S. Singureni continuă şirul victoriilor din deplasare, luând 3 puncte din partida cu Oinacu (scor 2-1), după ce gazdele luaseră, la rândul lor, trei puncte în etapa precedentă din deplasarea de la Slobozia!

Scoruri contradictorii de la o etapă la alta. Războiul fraticid dintre Contructorul Bolintin Vale Malu Spart şi F.C. Bolintin Vale Malu Spart s-a transformat într-o lecţie de fotbal cu un învingător net, de altfel previzibil, F.C. Bolintin Vale, scor 6-2.

Clasamentul este delimitat de Rapid Clejani (locul 1) şi Vânătorii Mari (locul 19), între cele 2 echipe aflându-se 25 de puncte diferenţă, liderul adunând maximum de puncte (30), în timp ce Vânătorii au împuşcat doar 5 punctuleţe în acest clasament inedit.

Pe locurile 2 şi 3, Nova Force şi Bolintin Vale au câteva puncte diferenţă şi se anunţă ca pretendente certe la un loc pe podium, ordinea neavând nicio relevanţă, în condiţiile în care în play-off primele 4 echipe pornesc de la zero. Pentru locul 4 se bat alte patru echipe: Unirea Ghimpaţi, A.S. Singureni, A.S. Scărişoara şi Victoria Copăceni, şanse având toate în condiţiile în care sunt echipe de valori apropiate şi nu chiar departe de primele 3 clasate. La retrogradare le găsim ancorate adânc pe Unirea Vânători şi Silver Zorile, cu 5, respectiv 6 puncte, iar aproape de ele, Zmeii Ogrezeni, nu mai sperie pe nimeni, cu doar 8 puncte acumulate.

Duminică are loc şi o altă etapă de juniori, unde lucrurile sunt mai complicate, în majoritatea jocurilor având parte de contestaţii depuse de echipe pentru drept de joc, substituire şi alte motive, ceea ce face ca acest mini campionat să fie la fel de important precum competiţia seniorilor.

Ion ION