IMG_7497 

În  data de  6 Martie,  la sediul ALDE, a avut loc o întâlnire   care  a avut ca scop sprijinirea  candidaturii  lui Alexandru Vladu, la postul de primar,  sprijin venit din partea romilor giurgiuveni.

 Această susținere s-a conturat, încă din perioada în care Alexandru Vladu își începuse mandatul de viceprimar al Municipiului Giurgiu,  prin participarea la o serie de   acțiuni pe care  acesta le-a realizat  pentru romii giurgiuveni.

  În cadrul acestei întâlniri s-a consfințit practic această colaborare  ea devenind una oficială – declara cu emoție Alexandru Vladu.  Tot în cadrul aceleiași  întâlniri  candidatul ALDE Giurgiu a dorit să  demonteze  zvonurile  privitoare la retragerea sprijinului  oferit  lui de către romi cât și cu privire la  cele  legate de  posibila  sa reținere de către DNA!   Scopul acestor dezinformâri  sunt de decretibilizare și de creare a unei confuzii în rândul electoratului – a declarat Vladu.  Toate aceste practici  sunt alimentate de persoane care se tem de  candidatura  mea, mai ales că în acest moment  sunt sprijinit de o echipă puternică și unită, echipa ALDE.  Suntem prezenți în rândul giurgiuvenilor și  cunoaștem faptul că oamenii   ne sprijină așa cum și eu am fost  mereu alături de toți concetățenii, indiferent de statutul lor social și economic.

Implicarea mea în rezolvarea problemelor lor  venind atât din calitatea pe care am avut-o la Primărie, dar și în  nume personal, oferindu-mi sprijinul necondiționat , cu orice ocazie…

  Am convingerea câ voi câștiga aceste alegeri , fiind sprijinit de un partid puternic, ALDE, scopul nostru fiind acela de  ne implica și nicidecum de a plăti polițe politice. În acest scop dorim să accesăm proiecte europene…Dacă vom irosi  și  următorul mandat, vom pierde orice șansă de a dezvolta acest oraș.  

 Faptul că am fost numit Președinte  al grupului local de lucru  privind incluziunea romilor, a fost o onoare și mi-a oferit  șansa să cunosc cetățenii de etnie romă. Totodată mi-a dat posibilitatea să mă implic direct în probleme acestora  și implicit să găsesc soluții. Un exemplu concret îl constituie proiectul  depus   în Consiliul Local, care a fost și aprobat, legat de modernizarea  străzii  Rudari. Proiectul nu a fost din  păcate  demarat,  din cauză că  a fost inițiat de mine.

 Au mai fost și alte proiecte care au fost stopate, deși eu doream sâ îmi fac datoria față de cetățeni în  funcția pe care o dețineam.  Am fost perceput însă ca un rival. Eu vă asigur de tot sprijinul meu,întrucât locuim toți în acest oraș;  practic suntem ca o familie, ne cunoaștem cu toții indiferent de la ce partid provenim. Eu sunt alături de toți, am participat la toate manifestările la care am fost invitat,  indiferent din partea cui a fost lansată invitația. Am  fost alături de romi și într-un cu totul alt mod…La acest moment am 16 fini de etnie romă din cei 19. 

 La întâlnirea cu candidatul ALDE Giurgiu la Primăria Municipiului au mai participat și  lideri de etnie romă care  și-au  exprimat sprijinul  pentru candidatura lui Alexandru Vladu, argumentând faptul că acesta i-a ajutat și le-a înțeles problemele cu care se ei se confruntă. Totodată cei care au luat cuvântul  au țimnut să precizeze că:  au convingerea că  de data acesta sprijină  un om care îi ajută și nu doar   pe  unul care le negociază voturile, pentru ca ulterior să uite de angajamentele luate față de ei.

 (Jurnal)