Licitaţia pentru expertiza necesară reparațiilor liniei de tren de pe Podul Prieteniei Giurgiu-Ruse a fost ANULATĂ! Care a fost cauza invocată…

0
797

CFR Infrastructură a anulat licitația pentru serviciile de expertiză necesare reparațiilor la linia de tren de pe Podul ,,Prieteniei” Giurgiu-Ruse, anunţă Economedia. 

 În data de 18 martie, administratorul rețelei de cale ferată din România a scos la licitație un contract în valoare de 3,6 milioane de lei pentru expertiză și DALI (Documentația pentru Avizarea Lucrărilor) necesare reparațiilor liniei de tren de pe jumătatea de pod pe care o administrează statul nostru.  Termenul pentru depunerea ofertelor era fixată pentru data de 24 aprilie.

Însă CFR Infrastructură nu a mai așteptat depunerea ofertelor și a anulat licitația, invocând ,,încălcări ale prevederilor legale care afectează procedura de atribuire respectiv pe parcursul procedurii de atribuire s-au constatat erori si omisiuni/entitatea contractantă se află în imposibilitatea de a adopta măsuri corective fără ca aceastea să conducă la încălcarea principiilor prevăzute la art. 2 alin. (2).”.

Pentru lucrările la calea ferată de pe Podul inaugurat în 1954 a fost scos la licitație un contract de 3,6 milioane de lei pentru expertiza podului administrat împreună cu partea bulgară. Expertiza va dura 9 luni și se referă la cele 19 deschideri (jumătatea românească a podului).

Al doilea pod transfrontalier este cel de la Calafat – Vidin, construit și inaugurat de Bulgaria în 2013.

Podul peste Dunăre de la Giurgiu – Ruse este un pod mixt, rutier și feroviar, iar pe această rută circulă trenurile spre Bulgaria, Grecia și Turcia, CFR Călători având în sezonul estival grupe speciale spre Sofia, Salonic și Istanbul.

Tronsonul București – Giurgiu este singurul segment neelectrificat de pe traseul celebrului tren Orient Expres, iar între București și Giurgiu se așteaptă reluarea circulației feroviare în septembrie după finalizarea lucrărilor la noul pod peste Argeș, de la Grădiștea.

(Jurnal)