9921_beianu_pnlLa simpozionul pe probleme de agricultură și silvicultură organizat de PNL Giurgiu la Mihăilești au  participat pe lângă liberalii giurgiuveni și cei din județul Teleorman și invitați speciali de la centru. Toți  vorbitorii au atacat în corpore actuala situație dramatică a agriculturii și nu numai. Printre altele, s-a afirmat  de către cei care au luat cuvântul că gradul de sărăcie al oamenilor este în creștere, nivelul lor de trai ducând  implicit și la scăderea speranței de viață. Despre toate aceste probleme care au la bază o cauză foarte sigură  lipsa locurilor de muncă au vorbit printre alții Eugen Pîrvulescu (co- președinte PNL Teleorman), Andreea  Paul Vass, deputatul Florian Nicolae afirmând chiar că pe lângă problema dezvoltării agriculturii trebuie pus  accent și pe crearea de noi locuri de muncă dar și pe dezvoltarea infrastructurii locale. Municipiul Giurgiu, a  subliniat deputatul liberal se confruntă cu numeroase și diverse probleme dar cea mai importantă dintre ele  este cea care privește crearea de locuri de muncă. Dar pentru a crea locuri de muncă se impune cu necesitate  atragerea de investiții și investitori serioși din țară și străinătate.

 

… O radiografie a actualei situații economice și sociale a municipiului și județului a făcut și co –  președintele Dumitru Beianu, care a declarat printre altele: ”În Giurgiu este evident pentru toată lumea că se  trăiește foarte greu! Sunt foarte multe familii care o duc foarte greu din toate punctele de vedere. Aceste  familii au numeroase probleme, pornind de la posibilitatea asigurării costurilor minime ale unei vieți  normale și până la a-și trimite copiii la școală! … Noi liberalii nu suntem de acord cu o guvernare care știe  doar să prezinte foarte entuziast doar date seci, care nu spun nimic despre nivelul de trai al oamenilor, și de  aceea cerem demisia guvernului! Și dau doar două exemple în acest sens. Noi giurgiuvenii ca județ agrar am  așteptat cu nerăbdare Programul Național de Dezvoltare Rurală, crezând că acesta va veni cu o sursă foarte  consistentă de finanțare a agriculturii, dar ne-a înșelat. Guvernul Victor Ponta a negociat altfel decât ne  așteptam … și banii promiși pentru susținerea celor care vor să înceapă o afacere în agricultură nu se mai  dau! De ce? Pentru că Guvernul PSD a hotărât să nu mai sprijine financiar pe cei care vor să înceapă o  afacere, ci pe cei care au o experiență în domeniu de cel puțin un an!!! Această decizie reduce foarte mult  plaja celor care pot accesa fonduri pentru agricultură! Iată de ce noi PNL nu mai putem fi de acord cu un  guvern care doar se laudă că sprijină toate categoriile sociale!”

 

…. ”La nivelul județului Giurgiu, a mai spus Dumitru Beianu, pentru noi liberalii este foarte important să  ajutăm oamenii să-și recâștige încrederea pe care au sperat să o aibă pe linia accesării fondurilor europene.  Este foarte important, ca dincolo de puținele firme care se dezvoltă din resurse proprii, să găsim soluții și  pentru accesarea fondurilor europene. Dar pentru asta este nevoie stringentă de simplificarea actualei  documentații care se cere, întrucât este una foarte sofisticată! Sunt multe programe finanțate din bani  europeni, bani care chiar ne sunt accesibili dar depinde de noi toți dacă profităm de astfel de oportunități sau  nu. … Politicienii liberali trebuie să-i convingă giurgiuvenii să nu mai voteze pe cei care se laudă că îi ajută  și nu fac acest lucru! Aceasta este de fapt esența pe care vreau să o propun colegilor în perspectiva  viitoarelor alegeri locale, respectiv să-i încurajăm oamenii de afaceri locali și să aducem împreună  investitori strategici cu investiții la portofoliu de dimensiuni foarte mari. Doar așa vor crește numărul  locurilor de muncă și implicit și nivelul de trai al giurgiuvenilor”.

 

Teodora NICOLAU & Heliade CĂLIN