evaluare-angajati_52Vicepremierul Vasile Dâncu, ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a anunţat, în această săptămână că ”salarizarea unitară” va fi implementată odată cu următorul buget.

 Salarizarea unitară va veni de la următorul buget –declara recent vicepremierul României conform agenției AGERPRES.   Nu cred că vom putea să facem acest lucru din acest buget, pentru că în mod normal lucrurile sunt hotărâte și vom începe de la orice hotărâre care va fi valabilă de la anul. Dar să sperăm că vom reuși să reechilibrăm ceea ce înseamnă funcția publică și mai ales modul în care este retribuită funcția publică, a spus vicepremierul Vasile Dâncu, până nu demult material cenușie a Partidului Social Democrat . Vicepremierul a mai spus că în foarte scurt timp va prezenta o strategie care va viza inclusiv criteriile de performanță în administrația public, ce vor atrage după sine o salarizare corespunzătoare.

Ce vor cuprinde ghidurile de carieră.

 El a mai  vorbit  și despre  ghiduri de carieră, al căror scop va fi acela de a-i ajuta pe funcționarii publici să își înțeleagă mai bine atribuțiile, nu ca până acum. La rândul nostru, în numele milioanelor de bugetari care așteaptă aceaste majorări salariale, ne manifestăm speranța că strategia care să atragă după sine o salarizarea corespunzătoare nu va reprezenta un pretext de tergiversare la infinit a unor bine-meritate drepturi. Într-adevăr, este necesar ca legea salarizării unice să fie atent gândită și analizată, însă temerile noastre au ca fundament tocmai faptul că această ”pregătire” intensă nu constituie premisa asiguratoare că bugetarii vor fi remunerați cel puțin în limita bunului-simț, deoarece până la definitivarea următorului buget pot apărea multe ”inconveniente”, care pot răstura radical situația. Încă mai așteptăm, dincolo de vorbele mărețe, și fapte concrete, care să ne ajute să ne (mai) îndepărtăm, pe cât posibil, de bine-cunoscutul prag de sărăcie adânc înrădăcinat în România, iar în ceea ce ne privește, evident ne-am dori ca Giurgiu să fie perceput în continuare ca pol al sărăciei.

(N.Teodora)