Le-a oferit 300 de euro mită polițiștilor , cerându-le distrugerea dosarului penal!

0
71

64883390640148db8ce0a61b6b1eb8dfÎn data de 28 septembrie 2015, doi agenți de poliție s-au prezentat la sediul Direcției Generale Anticorupție (D.G.A)-Serviciul Județean Anticorupție  (S.J.A.) Giurgiu, denunțând faptul că B.F. le-a oferit ,cu titlu de mită, suma de 300 de euro pentru a nu lua măsurile legale pe fondul constatării comiterii de către acesta a două infracțiuni la regimul circulației rutiere.

         În urma denunțului formulat , a doua zi (  29 septembrie 2015), a  fost organizată prinderea în flagrant a celui în cauză. La sosirea la sediul Poliției, inculpatul B.F., a admis promisiunea banilor, dar a condiționat remiterea lor de distrugerea dosarului penal în fața sa, solicitare neacceptată de polițiști. De precizat că la data comiterii faptei, B.F , conform analizelor de sânge avea o alcoolemie de 1,6 la mie, mai bine zis era ”rupt” de beat!

         După plecarea din sediul Poliției, B.F., și-a stabilit o nouă strategie de apărare,  în sensul că l-a determinat pe C.I.A., martor în cauză, să revină asupra unei declarații și să susțină în mod mincinos  că,  la data constatăriii infracțiunii,  la volan nu se afla acesta, ci tatăl său, B.S.. Același   aspect l-a stabilit și cu tatăl său, ambele persoane fiind de acord cu varianta propusă de inculpat. Apărarea propusă de inculpat se baza și pe împrejurarea că agenții de poliție au făcut  constatarea când B.F. se afla în afara mașinii și nu la volanul acesteia.

         Întreaga activitate ilicită a fost probată prin mijloace specifice, iar în urma reaudierii celor în cauză aceștia și-au recunoscut faptele. 

În data de 28  ianuarie,, după 4 luni de cercetări  procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu a emis rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate, a inculpatului B.F. cercetat pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului  și instigare la mărturie mincinoasă.

         Cauza a fost instrumentată de către Serviciul Județean Anticonrupție Giurgiu cu sprijinul de specialitate al Departamentului de Informații și Protecție Internă (DIPI).

(Jurnal)