Cu toate că nu a evoluat la parametri optimi din cauza unei contracturi musculare, Laurenţiu Popa (foto) a reuşit să treacă cu bine şi peste cel mai important “hop” din actuala perioadă, impunându-se fără probleme în cea de-a doua etapă a Grand-Prixului desfăşurat între 5 şi 6 iunie în complexul “Dinamo” din Capitală. Cea mai bună aruncare a celui alintat “Micuţul” a măsurat 18,62 metri, cu aproape un metru şi jumătate mai valoroasă decât cea reuşită de al doilea clasat, Mihai Grasu.

“Problema medicală, chiar dacă nu foarte gravă, mi-a afectat pregătirea de dinaintea concursului. Nu m-a ajutat forţa la sfârşitul săptămânii trecute, însă am compensat printr-o tehnică foarte bună cu ajutorul căreia am reuşit să câştig”, a declarat Laurenţiu Popa.

Federaţia Română de Atletism (FRA) a impus celor care doresc să facă parte în continuare din lotul naţional, să se impună în competiţia din 5 şi 6 iunie. Reuşind să îndeplinească acest “ordin”. Laurenţiu Popa va putea lua startul fără probleme la competiţiile internaţionale, îmbrăcând tricoul “naţional”.

Prima “ieşire” din această vară pentru sportivul legitimat la CSM Giurgiu va avea loc în localitatea Bergen (Norvegia), între 20 şi 21 iunie fiind programat Campionatul Europei pe Echipe (fosta Cupă a Europei pe Echipe).

Revenind la Grand-Prix, trebuie menţionat faptul că Elena Hila, atleta care se pregăteşte de ceva timp împreună cu Laurenţiu Popa sub îndrumarea aceluiaşi profesor, Marian Damian, s-a impus şi ea în proba de aruncare a greutăţii.

Pe o pantă ascendentă evidentă, Elena a reuşit să arunce 16,23 metri faţă de 14.56 metri cât reuşea să arunce în urmă cu o lună, la Oneşti.

Obiectivul fostei campioane naţionale la această disciplină este o aruncare de cel puţin 17.20 de metri cu care sportiva în vârstă de 34 de ani ar putea lua parte la Campionatul Mondial din acest an.

Bogdan VLADU