Datorită faptului că Balcaniada de la Atena (care trebuia să se desfăşoare în această perioadă) a fost anulată din cauza problemelor financiare cu care Grecia se confruntă, Federaţia Română de Atletism (FRA) a organizat în Capitală, “Cupa municipiului Bucureşti” (13-14 februarie).

Reprezentantul judeţului Giurgiu, Laurenţiu Popa (26 ani), a reuşit să câştige proba de aruncare a greutăţii cu o performanţă deosebită: 19,40 metri, un nou record personal.

Este pentru a treia oară în decurs de numai două săptămâni când elevul profesorului Marian Damian a reuşit să îşi corecteze cea mai bună aruncare din carieră. Dacă la etapa I a Grand-Prixului Bucureşti, Popa a aruncat 19,02, depăşind pentru prima oară graniţa celor 19 metri, cea de-a doua etapă a reprezentat o îmbunătăţire cu 6 centimetri a recordului personal, totul culminând cu excelentul 19,40 obţinut pe 13 februarie.

În cadrul aceleiaşi competiţii, Mihaela Nunu (Atletic Giurgiu/CSA Steaua Bucureşti) s-a clasat prima în proba de 400 de metri plat, fiind secondată de Florina Rusu (CSM Giurgiu). Nunu a reuşit să urce pe podium şi la 800 de metri, terminând a doua această probă. În fine, Marius Arsene (CSŞ Giurgiu/CSA Steaua Bucureşti), elev al aceluiaşi Marian Damian, a reuşit din nou o serie de rezultate bune, terminând primul la 800 de metri plat şi al zecelea la 400 de metri.

În ziua în care Laurenţiu Popa reuşea aruncarea de 19.40 metri, tot în Capitală avea loc o reuniune atletică dedicată juniorilor III. Giurgiu a fost reprezentat cu cinste de Andrei Ciobanu (15 ani), sportivul legitimat la CSŞ Giurgiu terminând al doilea în proba de 60 de metri plat la chiar primul concurs naţional din carieră.

Bogdan VLADU