podiumul-a-fost-identic-cu-cel-din-2009Laurenţiu Popa a scris încă o filă pentru istoria sportului giurgiuvean. Atletul Clubului Sportiv Municipal şi-a trecut în palmares cel de-al cincilea titlu naţional consecutiv, la seniori, în proba de aruncare a greutăţii.

Cel poreclit “Micuţul” a reuşit să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, sâmbătă, 27 februarie, câştigând competiţia “greilor” cu o aruncare de 18.90 metri.

Marcat de importanţa momentului, Popa a fost preocupat în primul rând să nu greşească, aruncarea “câştigătoare” fiind realizată la prima încercare. Deşi a dorit să realizeze un nou record personal, Laurenţiu nu a reuşit acest lucru, celelalte patru aruncări valabile (una fiind depăşită) gravitând în jurul lui 18.90: 18.80 (a doua), 18.85 (a patra), 18.79 (a cincea) şi 18.78 (a şasea).

Interesant este faptul că primele trei poziţii au fost ocupate, în ordine, de aceeaşi sportivi ca şi ediţia din 2009 a Campionatului Naţional de Sală: Laurenţiu Popa, Mihai Grasu şi Sergiu Ursu.

Laurenţiu Popa (26 de ani) nu a fost singurul sportiv legitimat la un club giurgiuvean care a reuşit să devină campion naţional. În proba de săritură în lungime, atleta Viorica Ţigău (dublă legitimare Dinamo Bucureşti şi CSM Giurgiu) s-a impus cu performanţa de 6.30 metri.

Radu Muscalu (CSM Bucureşti/CSM Giurgiu, locul 4, triplusalt), Mihaela Nunu (Atletic Giurgiu/Steaua, locul 5 la 400 şi 800 metri) sau Florina Rusu (CSM Giurgiu, locul 8 la 400 metri) au fost ceilalţi “giurgiuveni” care au lăsat o impresie frumoasă.

Bogdan VLADU