Laurenţiu Popa şi Mihaela Nunu
Laurenţiu Popa şi Mihaela Nunu

Atletul numărul unu al judeţului a reuşit un debut de excepţie în noul an competiţional. Sportivul legitimat la CSM Giurgiu a reuşit la chiar prima competiţie din 2010, nu numai să îşi corecteze cea mai bună aruncare din carieră ci şi să depăşească graniţa celor 19 metri.

Prezent în finala de aruncare a greutăţii din cadrul primei etape a Grand Prix-ului atletic de la Bucureşti (care a avut loc pe 30 ianuarie), Laurenţiu Popa a confirmat încă o dată faptul că nu are adversar pe plan naţional la această probă.

Cea mai bună aruncare a sa, 18.67 metri (stabilită în 2009), a fost depăşită de fiecare dintre cele trei aruncări valabile: 18.79 la prima încercare, 18.92 la cea de-a noua şi 19.02 la cea de-a cincea. Giurgiuveanul a aruncat cu peste un metru mai mult decât următorul clasat, “dinamovistul” Mihai Grasu.

“Sunt foarte bucuros de faptul că am reuşit să realizăm un record la chiar prima competiţie din 2010, schimbând totodată şi prefixul aşa cum ne place nouă să spunem” a declarat Marian Damian, antrenorul lui Laurenţiu. Acesta a subliniat faptul că depăşirea celor nouăsprezece metri nu a fost posibilă doar pregătirii din această iarnă, ci reprezintă de fapt o sumă a tuturor miilor de ore de antrenament petrecute pe stadion sau în sală de elevul său.

CRIZA A DISTRUS BALCANIADA

Stabilit pentru data de 20 februarie, Campionatul Balcanic de Atletism (Indoor) care urma să aibă loc în capitala Greciei, Atena, nu va mai avea loc.

Federaţia Elenă de Atletism a transmis un comunicat tuturor statelor care urmau să se prezinte la start, că datorită crizei financiare pe care Grecia o traversează în acest moment le este imposibil să organizeze ediţia din acest an a tradiţionalei Balcaniade.

Singurul stat balcanic, alături de Grecia, care beneficiază de o sală conformă cu regulamentul IAAF, este Turcia, însă oficialii din ţara semilunei nu au părut că sunt interesaţi de acest lucru.

“Pentru a putea organiza o competiţie de asemenea anvergură, o sală acoperită trebuie să măsoare 200 de metri. Din păcate, cea mai mare de acest fel din România, sala din complexul Lia Manoliu are doar 186 de metri” a declarat Marian Damian.

Următoarea competiţie la care Laurenţiu Popa va lua startul va fi cea de-a doua etapă a Grand Prix-ului atletic din Capitală, competiţie care se va desfăşura pe 6 februarie.

Nunu, Muscalu şi Arsene, surprizele plăcute ale primei reuniuni atletice din 2010

Laurenţiu Popa nu a fost singurul sportiv legitimat la un club din judeţul Giurgiu care a reuşit să impresioneze la prima reuniune atletică din acest an.

Alţi trei tineri sportivi au reuşit să urce pe podiumul de premiere pe 30 ianuarie, data de disputare a primei etape a Grand Prix-ului organizat în Capitală.

Mihaela Roxana Nunu, atleta cu dublă legitimare Atletic Giurgiu şi CSA Steaua Bucureşti a reuşit să câştige proba de 400 de metri plat cu 56.11 secunde. Sportiva în vârstă de 20 de ani a urcat pe podium şi la 800 de metri, terminând a treia cu 2 minute şi 10 secunde.

Radu Muscalu (dublă legitimare CSM Giurgiu/CSM Bucureşti) a fost foarte aproape de câştigarea probei de triplusalt, săritura sa de 15.44 metri fiind totuşi suficientă pentru medalia de argint.

În fine, Marius Arsene (dublă legitimare CSŞ Giurgiu/CSA Steaua Bucureşti) a terminat pe doi proba de 800 de metri, cu un nou record personal: 2 minute şi 13 sutimi.

Bogdan VLADU