Resize of P1010001

            În noaptea de 23/24 ianuarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu și de la Poliția Municipiului Giurgiu – Biroul de Ordine Publică pentru Mediul Urban au organizat și executat o acțiune în municipiul Giurgiu, în vederea prevenirii infracțiunilor de evaziune fiscală și combaterii fraudelor în domeniul proprietății intelectuale și mărcilor înregistrate.                                                                                                         

            Polițiștii au identificat și oprit pentru control două autocare, ce aparțin unor firme ce efectuează transport public de persoane pe relația Turcia – România, constatând că acestea transportau mai multe bagaje în care au fost identificate articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice, ambalate, purtând numele unor mărci  protejate pe teritoriul României și care prezentau indicii de a fi contrafăcute.

            Cu ocazia controlului efectuat au fost identificate 12 articolele de îmbrăcăminte (costume sport), 448 perechi încălțăminte precum și 230 de parfumuri, bunuri cu privire la care există suspiciunea contrafacerii, ce aparțineau cetățenilor români M.I., de 48 ani și D.M, de 40 ani, din municipiul București. Bunurile au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor.

 Prejudiciul cauzat statului este în valoare de aproximativ 69.000 lei.

  Polițiștii au întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări față de persoanele depistate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

(Jurnal)

1 COMENTARIU